MultiSonoff - firmware

lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn paź 12, 2020 10:37 pm

tomkowski pisze:
pn paź 12, 2020 6:38 am
Rozumiem doskonale;-)
Patrzę z perspektywy siebie w chwili gdy kupowałem pierwsze Shelly i basici.
Wówczas multiboard od Espablo był wybawieniem.
Ktoś kto zaczyna, i ma skonfigurować sobie moduł z GUI Generic, szybko się zniechęci;/
Oczywiście panowie - dla każdego z Was wielkie dzięki i chylę czoła przed umiejętnościami i tym co dla nas robicie!
Poprawiona binarka dla shelly :)
Załączniki
shelly1_v1.8.zip
(304.07 KiB) Pobrany 6 razy
tomkowski
Posty: 122
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt paź 13, 2020 5:28 am

Bardzo dziękuję! Działa wyśmienicie :D
Przemo_06_92
Posty: 47
Rejestracja: ndz lis 11, 2018 2:39 pm

wt paź 13, 2020 5:37 pm

Jakie wartości trzeba ustawić przy grywaniu poszczególnych plików ?
lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 13, 2020 5:47 pm

Przemo_06_92 pisze:
wt paź 13, 2020 5:37 pm
Jakie wartości trzeba ustawić przy grywaniu poszczególnych plików ?
Wgrywasz tylko jeden plik, różnią się wersją ESP.
Basic, MINI np. mają 8285, a S26 - 8266, dlatego wrzuciłem 2 binarki.

Przykład z S26

Kod: Zaznacz cały

Connecting....
Detecting chip type... ESP8266
Chip is ESP8266EX
Features: WiFi
Crystal is 26MHz
tomkowski
Posty: 122
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt paź 13, 2020 9:10 pm

@lukfud - wrzuciłem Twój soft na kolejne Shelly tym razem sterowane monostabilnym - działa wyśmienicie!
Dodatkowo soft z pierwszego postu na Sonoff S26.
No i tu mam pytanie. Żeby nie było - działa. Tylko dlaczego pomimo wyłączenia kontroli LED i ustawienia przekaźników wirtualnych na 0 ciągle mam w cloudzie dostępny jeden przekaźnik wirtualny?
Oczywiście można go sobie pozostawić nieaktywnym ale nie jestem pewien czy tak ma być.
lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 13, 2020 9:16 pm

tomkowski pisze:
wt paź 13, 2020 9:10 pm
Tylko dlaczego pomimo wyłączenia kontroli LED i ustawienia przekaźników wirtualnych na 0 ciągle mam w cloudzie dostępny jeden przekaźnik wirtualny?
Jeśli ustawiłeś status LED na wyłącz, ale na stronie konfiguracji kontrola LED nadal ustawiona jest na tak, to przekaźnik jest widoczny.
Gdybyś wyłączył kontrolę, to miałbyś konflikt kanałów do momentu usunięcia urządzenia z cloud.
lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

sob paź 24, 2020 2:15 pm

Kolejny update:
- domyślny 3 minutowy interwał czasu zapisu stanu do pamięci można ustawić na swój (w sekundach).

Niewielka modyfikacja ale skoro jest taka opcja, to dlaczego nie :)
buli
Posty: 33
Rejestracja: pn gru 26, 2016 8:57 am

sob paź 24, 2020 2:25 pm

Gdzie znajdę kod źródłowy do tego softu?
lukfud
Posty: 570
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

sob paź 24, 2020 2:31 pm

buli pisze:
sob paź 24, 2020 2:25 pm
Gdzie znajdę kod źródłowy do tego softu?
Na tą chwilę nigdzie. Uporządkuję trochę szkic i umieszczę na forum.
slowik57
Posty: 4
Rejestracja: śr paź 28, 2020 7:59 pm

czw paź 29, 2020 2:53 pm

W innym temacie widnieje informacja że istnieje wersja Update - 08.10.2020 (1.7), lecz w tym wątku nie widzę możliwości jej pobrania. Czy jest jeszcze szansa na udostępnienie najnowszej wersji ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”