MultiSonoff - firmware

Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 672
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn gru 21, 2020 11:33 am

@lukfud czy testowałeś może wielokliki na touchu? Wciąż jeszcze nie wymontowałem Shelly1, ale dzisiaj wgrałem Twój soft do 1-kanałowego Sonoffa Touch i nie działają mi linki bezpośrednie. Próbuję 2-kliku i 3-kliku i nie ma śladu wykonania linku. Być może muszę zmienić czas reakcji przycisku. Będę testował jeszcze w wolnej chwili.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn gru 21, 2020 12:14 pm

Lucas pisze:
pn gru 21, 2020 11:33 am
@lukfud czy testowałeś może wielokliki na touchu? Wciąż jeszcze nie wymontowałem Shelly1, ale dzisiaj wgrałem Twój soft do 1-kanałowego Sonoffa Touch i nie działają mi linki bezpośrednie. Próbuję 2-kliku i 3-kliku i nie ma śladu wykonania linku. Być może muszę zmienić czas reakcji przycisku. Będę testował jeszcze w wolnej chwili.
Niestety nie mam touch'a u siebie, nie mam jak przetestować.
Sprawdzasz linki supli czy skryptów? Jeśli linki do skryptów na serwerze @fracz'a to niestety nie działają. Do własnych instancji skryptów, tak.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 672
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

wt gru 22, 2020 9:52 am

lukfud pisze:
pn gru 21, 2020 12:14 pm
Lucas pisze:
pn gru 21, 2020 11:33 am
@lukfud czy testowałeś może wielokliki na touchu? Wciąż jeszcze nie wymontowałem Shelly1, ale dzisiaj wgrałem Twój soft do 1-kanałowego Sonoffa Touch i nie działają mi linki bezpośrednie. Próbuję 2-kliku i 3-kliku i nie ma śladu wykonania linku. Być może muszę zmienić czas reakcji przycisku. Będę testował jeszcze w wolnej chwili.
Niestety nie mam touch'a u siebie, nie mam jak przetestować.
Sprawdzasz linki supli czy skryptów? Jeśli linki do skryptów na serwerze @fracz'a to niestety nie działają. Do własnych instancji skryptów, tak.
@lukfud dzięki za pomoc. Już wszystko działa. Linki nie działały, bo wkleiłem cały link zamiast tylko tego, co po direct/.
Czasem tylko przy klikaniu w celu uruchomienia linku włączy się lub wyłączy przekaźnik, ale da się z tym żyć. Nie chcę ustawiać zbyt długiego czasu kliku, bo wtedy dłużej czeka się na reakcję.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 672
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr gru 23, 2020 9:22 am

lukfud pisze:
pn gru 14, 2020 8:51 pm
Lucas pisze:
pn gru 14, 2020 4:30 pm
lukfud pisze:
pn gru 14, 2020 2:35 pm
Nie, wieczorem wrzucę 1.13 z linkami na wieloklikach.
Super. Dzięki za info.
Bardzo proszę, kompilacja dla Shelly_1.
Wreszcie chwila czasu, wytargałem Shelly z lampy i wgrałem soft. Działa stabilnie. Najważniejsze dla mnie jest, że po zaniku wifi moduł łączy się ponownie. Przy multiboardzie musiałem odłączyć zasilanie i dopiero wtedy łączył się ponownie z siecią. Niezależnie od tego co wybiorę w reakcji przycisku, to i tak światło zapala się po jego zwolnieniu. To chyba wynika z samej konstrukcji modułu. Nie jest to żadnym problemem, bo moi domownicy przyzwyczaili się, że to tak działało.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr gru 23, 2020 12:57 pm

Lucas pisze:
śr gru 23, 2020 9:22 am
Niezależnie od tego co wybiorę w reakcji przycisku, to i tak światło zapala się po jego zwolnieniu. To chyba wynika z samej konstrukcji modułu. Nie jest to żadnym problemem, bo moi domownicy przyzwyczaili się, że to tak działało.
Tak nie powinno być jeśli wybraną akcją jest naciśnięcie, chyba, że włączone są linki, to wskakuje 350ms opóźnienie i ono może dawać taki efekt, że przy puszczeniu następuje akcja.
Przytrzymaj chwilę wciśnięty przycisk, jeśli zmieni się stan przed puszczeniem, to będzie znaczyć, że wszystko działa prawidłowo.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 672
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr gru 23, 2020 1:01 pm

lukfud pisze:
śr gru 23, 2020 12:57 pm
Lucas pisze:
śr gru 23, 2020 9:22 am
Niezależnie od tego co wybiorę w reakcji przycisku, to i tak światło zapala się po jego zwolnieniu. To chyba wynika z samej konstrukcji modułu. Nie jest to żadnym problemem, bo moi domownicy przyzwyczaili się, że to tak działało.
Tak nie powinno być jeśli wybraną akcją jest naciśnięcie, chyba, że włączone są linki, to wskakuje 350ms opóźnienie i ono może dawać taki efekt, że przy puszczeniu następuje akcja.
Przytrzymaj chwilę wciśnięty przycisk, jeśli zmieni się stan przed puszczeniem, to będzie znaczyć, że wszystko działa prawidłowo.
Sprawdziłem. Reakcja zawsze następuje z chwilą puszczenia przycisku. Opóźnienie, o którym piszesz następuje, ale po zwolnieniu przycisku. Jeśli ustawię czas kliku 1s, to reakcja będzie sekundę po zwolnieniu przycisku.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr gru 23, 2020 1:08 pm

Lucas pisze:
śr gru 23, 2020 1:01 pm
Sprawdziłem. Reakcja zawsze następuje z chwilą puszczenia przycisku. Opóźnienie, o którym piszesz następuje, ale po zwolnieniu przycisku. Jeśli ustawię czas kliku 1s, to reakcja będzie sekundę po zwolnieniu przycisku.
O, cenna uwaga. Zaraz podrzucę Ci binarkę do sprawdzenia.
Rysiu
Posty: 19
Rejestracja: wt lut 06, 2018 6:57 am

śr gru 23, 2020 3:41 pm

Cześć,
Czy w Twoim sofcie jest możliwość podłączenia czujników ds lub dht22? (ds+ds, ds+dht22, dht22+dht22)
Czy jest opcja konfiguracji jako otwieranie bramy wraz z czujnikiem otwarcia oraz termometrem ds?
Pozdrawiam
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr gru 23, 2020 4:48 pm

Rysiu pisze:
śr gru 23, 2020 3:41 pm
Cześć,
Czy w Twoim sofcie jest możliwość podłączenia czujników ds lub dht22? (ds+ds, ds+dht22, dht22+dht22)
Czy jest opcja konfiguracji jako otwieranie bramy wraz z czujnikiem otwarcia oraz termometrem ds?
Pozdrawiam
Cześć, niestety nie. Taką konfigurację z powodzeniem ustawisz w GUI Generic.
lukfud
Posty: 765
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn gru 28, 2020 8:10 am

Lucas pisze:
śr gru 23, 2020 1:01 pm
Sprawdziłem. Reakcja zawsze następuje z chwilą puszczenia przycisku. Opóźnienie, o którym piszesz następuje, ale po zwolnieniu przycisku. Jeśli ustawię czas kliku 1s, to reakcja będzie sekundę po zwolnieniu przycisku.
Jeśli przed wrzuceniem mojej binarki też tak było, to może coś sam moduł szwankuje? Podpytałem kolegi, który używa wcześniejszej wersji i u niego reaguje prawidłowo. Nikt też wcześniej nie zwracał uwagi na odwrotną reakcję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”