Fakro - zaproszenie do testów bramki

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10032
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 24, 2020 6:35 pm

Ilość kanałów będzie docelowo zmienna. Nie ma tez problemu aby w sieci było kilka bramek.
gostkie
Posty: 1
Rejestracja: sob paź 24, 2020 9:25 pm

sob paź 24, 2020 9:28 pm

Chętnie przetestuję
Mam 4 rolety zewnętrzne i 2 siłowniki do okien Fakro
gigilio
Posty: 36
Rejestracja: ndz mar 10, 2019 7:48 pm
Lokalizacja: Chorzów

ndz paź 25, 2020 9:27 am

Ja mam moduły danfossa na i gniazdko zvawe. Chętnie przetestuję
Edit :no i Fibaro lite które tym teraz steruje
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2020 4:27 pm przez gigilio, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobienstwo jest zerowe że wygrasz miliona jak nie wyślesz kuponu totolotka...
AdamS
Posty: 1
Rejestracja: ndz paź 25, 2020 11:56 am

ndz paź 25, 2020 12:01 pm

Zglaszam sie do testow. Posiadam rolety sterowane pilotem z-wave. Bardzo chetnie pomoge i rowniez sluze doswiadczeniem
bmxmale
Posty: 3
Rejestracja: ndz paź 25, 2020 7:25 pm

ndz paź 25, 2020 7:33 pm

Ja też chętnie przygarnę bramkę. Posiadam w nowym domu 4 okna fakro ftp-u z-wave. I planuję zrobić integrację w mój system który zarządza dodatkowo instalacją alarmową od satela , ogrzewaniem podłogowym od salusa i oświetlenie od ikei. Planuję tak zrobić aby wszystkie 4 systemy współdziałały. Ze względu na ogromne koszty budowy i wszystkich elementów nie miałem jeszcze okazji zakupić odbiornika z-wave.

Także jeżeli otrzymam ten zestaw to nie tylko podzielę się moimi testami. Ale także udostępnie materiały z integracji z innymi systemami jak tylko ukończę pracę nad moim systemem.
Awatar użytkownika
abcautomaty
Posty: 15
Rejestracja: śr lip 17, 2019 9:55 am

pn paź 26, 2020 7:10 am

Przemo_06_92 pisze:
sob paź 24, 2020 9:43 am
Chciałem się zapytać bo nie znam się aż tak acz kolwiek jestem sobie wstanie przerobić różnego rodzaju sonoffy i zbudować od podstaw różne moduły WiFi ale do czego zmierzam, czy dobrze rozumiem że za pośrednictwem tej bramki mogę sterować urządzeniami które działają tylko i wyłącznie po RF-ie 433 lub 868 MHz ? tj. różnego rodzaju piloty, czujniki, głowice, gniazdka sterowane pilotem, czujki okienne, czujki alarmowe itp. ?
Mniej więcej tak. Bramka pozwala obsłużyć urządzenia Z-Wave (868 MHz). Mogą to być różnego rodzaju urządzenia (tak jak wypisałeś) ale nie wszystkimi da się sterować. Nie da się np. sterować pilotem. Bramka sama w sobie zastępuje właśnie pilota do systemu Z-Wave
bmxmale
Posty: 3
Rejestracja: ndz paź 25, 2020 7:25 pm

pn paź 26, 2020 8:30 am

A tak z ciekawości, czy będzie możliwość sterowania urządzeniami innych producentów?
Awatar użytkownika
abcautomaty
Posty: 15
Rejestracja: śr lip 17, 2019 9:55 am

pn paź 26, 2020 8:42 am

bmxmale pisze:
pn paź 26, 2020 8:30 am
A tak z ciekawości, czy będzie możliwość sterowania urządzeniami innych producentów?
Jeśli masz na myśli Z-Wave to tak. Nie przewidujemy żadnej "blokady" wsparcia dla urządzeń innych producentów. Mamy nadzieje że dzięki wam uda się potwierdzić to założenie. Bramka wykorzystuje podstawowe komendy, które powinny być wspierane przez wszystkie urządzenia.
bmxmale
Posty: 3
Rejestracja: ndz paź 25, 2020 7:25 pm

pn paź 26, 2020 10:56 am

abcautomaty pisze:
pn paź 26, 2020 8:42 am
bmxmale pisze:
pn paź 26, 2020 8:30 am
A tak z ciekawości, czy będzie możliwość sterowania urządzeniami innych producentów?
Jeśli masz na myśli Z-Wave to tak. Nie przewidujemy żadnej "blokady" wsparcia dla urządzeń innych producentów. Mamy nadzieje że dzięki wam uda się potwierdzić to założenie. Bramka wykorzystuje podstawowe komendy, które powinny być wspierane przez wszystkie urządzenia.
Pochwała dla was za takie podejście, dzięki temu wystarczy jedna bramka zamiast 10 do każdego systemu.

Tak jak pisałem wyżej, chętnie przygarnę i przetestuję wasze nowe dziecko ;)
cehash22
Posty: 1
Rejestracja: pn paź 26, 2020 10:50 pm

pn paź 26, 2020 10:57 pm

- włączniki światła pojedyncze i podwójne
- czujnik ruchu
- czujniki otwartych okien/drzwi
- termostaty na kaloryferach
- żarówki philips hue + dimmer switch
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”