Soft żarówka DGM L-WT9W1

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz gru 27, 2020 9:01 pm

Wrzucam soft do żarówek DGM L-WT9W1 na forum jeszcze go nie ma, a może ktoś skorzysta. Osobiście używam go w kilku żarówkach już od jakiegoś czasu i nie ma z nim żadnych problemów.

Soft jest napisany przez kolegę elmaya. i za jago przyzwoleniem udostępniony.

Jako że nie ma dedykowanego kanału dla CW i WW, użyty jest tutaj kanał RGB łączący CW (niebieski) i WW (czerwony), dzięki czemu można regulować temperaturę barwową, przesuwając zewnętrzne koło między niebieskim i czerwonym, a jasność za pomocą środkowego koła (w aplikacji)

Żarówka po wyłączeniu zawsze pamięta ostatnie ustawienie.

Tryb wificonfig:
Jeśli żarówka nie wykryje sieci Wi-Fi w czasie 60 sekund od jej włączenia uruchomi się wificonfig.
Hasło do wificonfig: password

Aktualizacja OTA http: // XX: 81 / update - xx = ip urządzenia. na przykład http://192.168.1.22:81/update
użytkownik: admin
hasło: pass

Soft można śmiało wgrywać poprzez tuya convert http://www.thesmarthomehookup.com/tuya- ... uary-2019/

L-WT9W1_DOUT_8Mbit.rar
(278.43 KiB) Pobrany 19 razy
LukiSpajder
Posty: 25
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

pn gru 28, 2020 5:41 am

W takim razie dziękuje za softa autorowi jaki udostepniającemu :D . Żeby wgrać softa można ją rozebrać tak jak na tym forum pisze viewtopic.php?t=5882 ?
Krzychup
Posty: 39
Rejestracja: czw gru 26, 2019 8:23 pm

wt gru 29, 2020 9:15 am

Nie udało mi sie wyciągnąć płytki z ledami, więc na razie dałem sobie spokój.
Czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 29, 2020 11:24 am

Krzychup pisze:
wt gru 29, 2020 9:15 am
Nie udało mi sie wyciągnąć płytki z ledami, więc na razie dałem sobie spokój.
Czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób?
Tuya Convert - jest sprawdzone, chyba że masz już jakąś nowsza wersję i tutaj może tuya Convert nie zadziałać.
Krzychup
Posty: 39
Rejestracja: czw gru 26, 2019 8:23 pm

wt gru 29, 2020 1:32 pm

PuteR pisze:
wt gru 29, 2020 11:24 am

Tuya Convert - jest sprawdzone, chyba że masz już jakąś nowsza wersję i tutaj może tuya Convert nie zadziałać.
Do Tuya Convert potrzebne jest Raspberry a tego jeszcze się nie dorobiłem.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

wt gru 29, 2020 3:51 pm

Krzychup pisze:
wt gru 29, 2020 1:32 pm
PuteR pisze:
wt gru 29, 2020 11:24 am

Tuya Convert - jest sprawdzone, chyba że masz już jakąś nowsza wersję i tutaj może tuya Convert nie zadziałać.
Do Tuya Convert potrzebne jest Raspberry a tego jeszcze się nie dorobiłem.
wystarczy jakiś laptop z wifi i pendrive z dystrybucją live np. kali
Budek
Posty: 107
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

wt gru 29, 2020 6:24 pm

PuteR pisze:
wt gru 29, 2020 3:51 pm
Krzychup pisze:
wt gru 29, 2020 1:32 pm
PuteR pisze:
wt gru 29, 2020 11:24 am

Tuya Convert - jest sprawdzone, chyba że masz już jakąś nowsza wersję i tutaj może tuya Convert nie zadziałać.
Do Tuya Convert potrzebne jest Raspberry a tego jeszcze się nie dorobiłem.
wystarczy jakiś laptop z wifi i pendrive z dystrybucją live np. kali
No nie tak do końca "kazdy". Mam IBM x301 taki fajny maluch ... 13.3". No i to nie takie proste tam z kartą wifi. Zintegrowana nie wspiera trybu AP. Kupilem 3 na usb.. same błędy. Dopiero stary leciwy tplink zadziałał. Co do jednego się zgodzę. Dystrybucja "kali" najlepsza do tuya-convert.

/Budek
LukiSpajder
Posty: 25
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

wt gru 29, 2020 7:04 pm

Udało się wgrać przez programator , diody wyciągałem małym kluczem imbusowym wsadzonym przez szczelinę , złapałem go kleszczami i dużo siły trzeba użyć ale wyskakuje tarcza z diodami. Potem główkę ściągałem i soft wgrany😀. Jedynie co za obserwowałem to po włączenie zasilania żarówka mrugnie a porem już normalnie. Czy tak ma być ?
A chciałem zapytać o wgrywanie bez kabli jest jakiś poradniki jak bez Raspberry można to wgrać ?
Budek
Posty: 107
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

wt gru 29, 2020 8:06 pm

LukiSpajder pisze:
wt gru 29, 2020 7:04 pm
A chciałem zapytać o wgrywanie bez kabli jest jakiś poradniki jak bez Raspberry można to wgrać ?
Generalnie raspberry jest tylko systemem operacyjnym i sprzętem. Możesz zastosować dowolny komputer / laptop, zainstalować kali Linux i sprawdzić czy wbudowana karta obsługuje tryb AP. Jezeli nie, to szukasz takiej co obsługuje, dogrywasz soft wg linku z 1 postu i dziala :)

... teoretycznie ... powinno, ale czasami różnie bywa.

Wg. Mnie jeżeli nigdy nie widziałeś linii polecen pod linuxem, daj sobie spokój:)

/Budek
LukiSpajder
Posty: 25
Rejestracja: wt sie 18, 2020 2:22 pm

wt gru 29, 2020 8:19 pm

Tak właśnie myślałem że to wyższy level 😀 jak narazie wszystko udaje mi się rozłożyć na części pierwsze i przylutować kabelki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”