Soft żarówka DGM L-WT9W1

Krzychup
Posty: 39
Rejestracja: czw gru 26, 2019 8:23 pm

pt sty 01, 2021 12:05 pm

Udało się w 50% - bo mam dwie żarówki.
Obie udało mi się wgrać soft przez Tuya convert za 4 razem (różne dystrybucje linuxa), różne karty wifi, różne USB i udało się!

Kolejny krok, to konfiguracja i tu drobne potknięcie - zamiast svr26.supla.org wpisałem srv26.supla.org i kiszka - nie mogę się dostać do żarówki. Widzę ją w sieci, ale nie wiem jak uruchomić konfigurację. Wgrywałem jeszcze raz oprogramowanie przez :81 / update ale nie kasują się ustawienia...

Czy ktoś ma pomysł?

P.S. Drugą zarejestrowałem prawidłowo.
elmaya
Posty: 1120
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pt sty 01, 2021 12:23 pm

turn off your WiFi, and connect the light bulb to power.
If when connecting the power supply to the bulb it does not detect the saved WiFi network, WiFiConfig is activated.
Krzychup
Posty: 39
Rejestracja: czw gru 26, 2019 8:23 pm

pt sty 01, 2021 1:04 pm

THANKS! It works!

Dodam, że należy wyłączyć wifi, wyszukać sieć żarówki i podłączyć się do niej, włączyć wifi i wyszukać w konfiguracji - wtedy działa.

Elmaya - You're great!
Budek
Posty: 107
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

sob sty 09, 2021 5:23 pm

PuteR pisze:
wt gru 29, 2020 11:24 am
Krzychup pisze:
wt gru 29, 2020 9:15 am
Nie udało mi sie wyciągnąć płytki z ledami, więc na razie dałem sobie spokój.
Czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób?
Tuya Convert - jest sprawdzone, chyba że masz już jakąś nowsza wersję i tutaj może tuya Convert nie zadziałać.
Jakis magiczny sposób zeby z tuya zadziałało??
Odpalam zarowke i cisza. Tuya jej nie widzi.

Znalazłem. Ale nie idzie przez tuya.
Port 80 zamknięty. Otwarty tylko 6668.
Jakis nowszy typ.

Chyba ze cos zle robie, bo nie pojawia się na ip x.42.42 tylko na przyznanym z dhcp.
/Budek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob sty 09, 2021 8:19 pm

Nie pamiętam dokładnie, bo dawno już nic wgrywałem tą metodą. Wrzucasz soft który chcesz wgrać do katalogu tuya-convert/files i będziesz miał możliwość wybrać go z listy poprzez wybranie odpowiedniej cyfry. Soft się zainstaluje, a dalej to już konfiguracja jak w danym sofcie. Żadnego adresu ip przy samym flashowaniu nie trzeba podawać.
Budek
Posty: 107
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

sob sty 09, 2021 9:06 pm

PuteR pisze:
sob sty 09, 2021 8:19 pm
Nie pamiętam dokładnie, bo dawno już nic wgrywałem tą metodą. Wrzucasz soft który chcesz wgrać do katalogu tuya-convert/files i będziesz miał możliwość wybrać go z listy poprzez wybranie odpowiedniej cyfry. Soft się zainstaluje, a dalej to już konfiguracja jak w danym sofcie. Żadnego adresu ip przy samym flashowaniu nie trzeba podawać.
Tak. To wiem. Ja to robilem ... kilkanaście razy. Rozebrałem tuye na czynniki pierwsze.

A ktoś rozbieral zarowke ? Na cos uważać?

/Budek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob sty 09, 2021 9:35 pm

@Budek czyli mam rozumieć że porostu teraz nie może wgrać?? Może jest to samo co i z gniazdkami że już się nie da w ten sposób :(
Budek
Posty: 107
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

pn sty 11, 2021 6:46 am

PuteR pisze:
sob sty 09, 2021 9:35 pm
@Budek czyli mam rozumieć że porostu teraz nie może wgrać?? Może jest to samo co i z gniazdkami że już się nie da w ten sposób :(
Tak, muszą mieć jakiś nowy sposób.
Stary sposób w tuya to wgrywanie na ip 10.42.42.42 po protokole http na porcie 80
W żarówce otwarty jest tylko port 6668 i możliwe, że do tego portu trzeba coś przestawić.
Dodatkowo, żarówka nie pojawia się na ip 10.42.42.42 tylko na pobranych z DHCP.
Przebiłem IP w plikach, ale ze względu na to, że port 80 jest zamknięty, to nic nie dało.

Muszę w wolnej chwili zerknąć na stronę tuya i poszukać czy ktoś tego nie ogarnął.

/Budek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 972
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn sty 11, 2021 3:57 pm

@Budek gdybyś znalazł no to sposób to daj znać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”