ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW DIW-01

miroph
Posty: 902
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

pn kwie 19, 2021 12:41 pm

adrian4477 pisze:
pn kwie 19, 2021 12:29 pm
miroph pisze:
czw kwie 15, 2021 11:11 am
Chciałbym zaczerpnąć więcej informacji odnośnie niepowodzenia przy aktualizacji. W jakich warunkach była wykonywana. Czy przy włączonym oświetleniu czy przy wyłączonym? Czy sterownik był używany podczas aktualizacji? Czy po aktualizacji ESP, a przed aktualizacją STMa była przerwa w miganiu diody, czy od razu przeszedł do kolejnej aktualizacji? Każda wskazówka będzie na wagę złota, ponieważ nie potrafię odtworzyć problemu po mojej stronie.
Mój moduł jeszcze niezaktualizowany, także gdybyś chciał odtworzyć jakiś scenariusz to daj znać ;)
Aktualizacja udostępniona, więc możesz sprawdzić jak to u Ciebie się zachowuje.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
adrian4477
Posty: 6
Rejestracja: ndz sie 23, 2020 10:00 am

pn kwie 19, 2021 1:34 pm

miroph pisze:
pn kwie 19, 2021 12:41 pm
adrian4477 pisze:
pn kwie 19, 2021 12:29 pm
miroph pisze:
czw kwie 15, 2021 11:11 am
Chciałbym zaczerpnąć więcej informacji odnośnie niepowodzenia przy aktualizacji. W jakich warunkach była wykonywana. Czy przy włączonym oświetleniu czy przy wyłączonym? Czy sterownik był używany podczas aktualizacji? Czy po aktualizacji ESP, a przed aktualizacją STMa była przerwa w miganiu diody, czy od razu przeszedł do kolejnej aktualizacji? Każda wskazówka będzie na wagę złota, ponieważ nie potrafię odtworzyć problemu po mojej stronie.
Mój moduł jeszcze niezaktualizowany, także gdybyś chciał odtworzyć jakiś scenariusz to daj znać ;)
Aktualizacja udostępniona, więc możesz sprawdzić jak to u Ciebie się zachowuje.
Z 1.1.0.6 na 1.1.0.8 poszło gładziutko, nagrałem nawet film ale nic dziwnego się nie działo i trwało to ok 2min
Wejście w konfigurację przez 10 kliknięć monostabilnym łącznikiem, update -> yes, save.
Podczas aktualizacji oświetlenie wyłączone. W trakcie aktualizacji zwierałem łącznik zapalając/gasząc moduł LED.
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1462
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

wt kwie 20, 2021 5:17 pm

Właśnie zaktualizowałem firmware do 2.8.3. Teraz poszło jak po maśle. Pomrugał pobierając firmware do ESP, następnie się zalogował do clouda i od razu zaczął migać aktualizując STM. Teraz firmware do STM to 1.1.0.9. Czyli wszystko OK.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1462
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

wt kwie 20, 2021 5:24 pm

Nie bardzo mi się podoba, gdy w apce wchodzę w ustawienia DIW-a a następnie po wyjściu włącza mi się światło... Za każdym razem. I włącza się na połowie skali, bez względu na to na jakim poziomie skali światło zostało wyłączone...
EDIT:
bez względu na stan DIW-a przy wejściu w ustawienia po wyjściu z nich DIW włącza światło na połowę skali.
Oczywiście po wyłączeniu światła ta połowa poziomu zostaje zapamiętana.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Patryk
Posty: 1469
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt kwie 20, 2021 6:57 pm

Również potwierdzam bezproblemowe zaktualizowanie do 2.8.3 i STM do 1.0.9

Jest jakaś różnica między ESP 2.8.2 do 2.8.3, oraz STM 1.0.8 do 1.0.9 ??? ;)
Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

wt kwie 20, 2021 7:13 pm

Aktualizacja wskoczyła na 2.8.3 ale niestety STM pozostało 1.0.8 :oops:
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
miroph
Posty: 902
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

śr kwie 21, 2021 4:11 am

Luther pisze:
wt kwie 20, 2021 7:13 pm
Aktualizacja wskoczyła na 2.8.3 ale niestety STM pozostało 1.0.8 :oops:
A jak po wyłączeniu i włączeniu zasilania?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

śr kwie 21, 2021 5:17 am

miroph pisze:
śr kwie 21, 2021 4:11 am
Luther pisze:
wt kwie 20, 2021 7:13 pm
Aktualizacja wskoczyła na 2.8.3 ale niestety STM pozostało 1.0.8 :oops:
A jak po wyłączeniu i włączeniu zasilania?
Dziś rano pojawiła się aktualizacja i mam 1.0.9 Zasilanie nie było wyłączone.
Nie rozumiem czemu tak się stało ?
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 471
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr kwie 21, 2021 7:06 am

Jak sprawdzić jaką mam wersję STM? :oops:
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1462
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

śr kwie 21, 2021 7:11 am

MadOnion78 pisze:
śr kwie 21, 2021 7:06 am
Jak sprawdzić jaką mam wersję STM? :oops:
pzygmunt pisze:
pn kwie 12, 2021 12:21 pm
Poszło na priv-a.

Po aktualizacji do 2.8.2 wystartuje aktualizacja STM-a do wersji 1.1.0.8. Wersję oprogramowania w STM-ie można sprawdzić po wejściu w ustawienia zakresów min/max ("zębatka z poziomu aplikacji"). Wersja widoczna jest w prawym dolnym rogu.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”