IOT SDK

Zybi
Posty: 1487
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr lis 04, 2020 9:37 pm

Kompiluj, powinno działać.
Patryk
Posty: 979
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw lis 05, 2020 7:03 pm

Dziś dopiero miałem możliwość wgrania softu do modułu i ...
DZIAŁA. :D
Ps.
Ciekawe, czy za pomocą IOT SDK można stworzyć soft do H801, który by miał pamięć stanu oraz nie "błyskał" led-ami podczas braku wifi. ;)
bicker
Posty: 416
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw lis 12, 2020 9:23 pm

Patryk pisze:
czw lis 05, 2020 7:03 pm
Dziś dopiero miałem możliwość wgrania softu do modułu i ...
DZIAŁA. :D
Ps.
Ciekawe, czy za pomocą IOT SDK można stworzyć soft do H801, który by miał pamięć stanu oraz nie "błyskał" led-ami podczas braku wifi. ;)
sonoff Basic
zrobiłeś, że na 14 jest przełacznik, na 3 DHT a na 1 DS i Ci działa ??

próbowałem zrobić, ładnie się skompilował, ale DHT nie działa, tak jak by nie byłpodłączony... Ds-a nie sprawdzałem - czekam na dostawę
Patryk
Posty: 979
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw lis 12, 2020 9:57 pm

Podłączyłem tylko (jednego) ds_a pod gpio1 (TX)
Ps.
Spróbuj "zakomendować" ( // ) tą linijke:
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... io.c#L1086
bicker
Posty: 416
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt lis 13, 2020 12:04 pm

cześć zakomentował i nadal nic, cokolwiek podłącze pod gpio 3 lub 1 nie chec działać
zmienie tylko na 14 i działa dobrze.. hm...
w czym może być problem
https://github.com/bick3r/remote_rep/bl ... f_led_14.c
https://github.com/bick3r/remote_rep/bl ... f_led_14.h
Patryk
Posty: 979
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt lis 13, 2020 12:58 pm

Osobiście jeszcze "nie bawiłem się" z DHT22 na gpio1 lub 3.
Podejrzewam, że trzeba by było również dokonać modyfikacji pliku
supla_dht.c
Gdyż tam są tylko gpio0, 2, 5 i 14 przeznaczone do wyboru pod ten czujnik.
Ps.
Może ktoś coś podpowie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne”