Automat schodowy

User avatar
pzygmunt
Posts: 5757
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Sep 18, 2018 8:52 am

Możesz zrobić na ESP bez niczego więcej ale musisz się wtedy liczyć z tym, że jak moduł się restartnie w trakcie odliczania to się pogubi.
Inaczej musisz dodać zewnętrzną pamięć. Użycie flash-a do odliczania szybko go wykończy.
User avatar
michael
Posts: 851
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Sep 18, 2018 9:04 am

OK, to eksperymentalnie "wykończyłbym" jeden ESP - zobaczymy ile pochodzi, tylko podpowiedz mi w którym pliku i którą linijkę w kodzie zmienić, żeby pojawiła mi się ta funkcja w Sonoffach?
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pzygmunt
Posts: 5757
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Sep 18, 2018 9:08 am

Udostępnię na github-ie ale będzie to wersja zapisująca tylko co 10 sek. Jak coś pójdzie nie tak to będzie tą 10-tkę ponownie odliczał.
Tak czy siak w zależności od ustawionego czasu prędzej czy później flash się sypnie.
milion81
Posts: 100
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Tue Apr 23, 2019 6:53 pm

w tym temacie chyba nadal nic się nie zmieniło ?
automat schodowy działa tylko w aplikacji ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 5757
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 23, 2019 7:00 pm

Nic się nie zmieniło
miko1282
Posts: 354
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Sat Jun 08, 2019 5:38 am

Czy istnieje jakaś możliwość aby włączać automat schodowy, harmonogramem? Bądź może jakoś skryptami od Fracza ? Znalazłem tylko jedną odpowiedź i to z czerwca 2018 roku, a może coś chociaż minimalnie drgnęło ?
Post Reply