Mapa Drogowa

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 13, 2018 11:10 am

Mapa drogowa w PDF-ie
Załączniki
MapaDrogowa.pdf
(122.52 KiB) Pobrany 2577 razy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1029
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt lip 13, 2018 11:33 am

Bardzo zadowalająca mapa drogowa :)
Jedyna rzecz, którą chciałbym szybciej to - logika, ale nie od razu Rzym zbudowano :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
maras
Posty: 69
Rejestracja: pt sty 26, 2018 10:10 am

pt lip 13, 2018 11:33 am

Scen nie będzie w tym roku ;/
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7365
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lip 13, 2018 11:50 am

maras pisze:
pt lip 13, 2018 11:33 am
Scen nie będzie w tym roku ;/
Szansa jest
maras
Posty: 69
Rejestracja: pt sty 26, 2018 10:10 am

pt lip 13, 2018 12:04 pm

Domyślam się, że nie chcesz się wiązać terminami, ale macie jakieś założenia co ile będziecie wypuszczać aktualizacje?
Co kwartał? Rzadziej / Częściej??
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 584
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

wt lip 17, 2018 7:50 pm

Jak ruszą linki bezpośrednie to już będzie można cuda zdziałać, nawet integracje z satel którą już mam opracowaną. Funkcja przycisk już nie będzie potrzebna.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1666
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lip 18, 2018 7:15 am

W następnej wersji (czego nie widać w mapie drogowej) będzie wprowadzona też autentykacja w klasycznym flow OAuth i dostęp do API za pomocą możliwych do wygenerowania w ustawieniach konta tokenów. Jest to poniekąd wymuszone przez sposób integracji z Google/Alexa, ale moim zdaniem też będzie to milowy krok w kierunku ułatwienia integracji z zewnętrznymi rozwiązaniami. Nie trzeba już będzie używać SUPLA Scripts jako brokera do łatwiejszego dostępu do supli ;-)
cino111
Posty: 709
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr lip 18, 2018 11:19 am

Duch__ pisze:
wt lip 17, 2018 7:50 pm
Jak ruszą linki bezpośrednie to już będzie można cuda zdziałać, nawet integracje z satel którą już mam opracowaną. Funkcja przycisk już nie będzie potrzebna.
Co masz na myśli? Właśnie chcę połączyć Integrę z Suplą. Na razie tylko w jednym kierunku - załączanie alarmu przez Suplę. Supla zwiera poprzez przekaźnik wejście w Integrze, które załącza alarm.
Interfejs poprzez np ETHM-1 to marzenie, choć nie wiem czy to dobry pomysł, bo do serwera może być w danym momencie podłączone tylko jedno urządzenie, co dość mocno ogranicza.
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 584
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr lip 18, 2018 12:45 pm

Integracje z satel po ethm mialem na mysli. Ja robie w drugą stronę, tj. odczyt stanów alamu, uzbrojeń, wejść i wyjść.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
cino111
Posty: 709
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr lip 18, 2018 12:58 pm

Duch__ pisze:
śr lip 18, 2018 12:45 pm
Integracje z satel po ethm mialem na mysli. Ja robie w drugą stronę, tj. odczyt stanów alamu, uzbrojeń, wejść i wyjść.
Tylko jak pobierasz dane z ETHM to nie połączysz się już innym urządzeniem np telefonem z aplikacją Integra do sprawdzenia systemu/uzbrojenia /rozbrojenia alarmu itd
Zanim znalazłem projekt SUPLA to sterowanie urządzeniami/bramą/garażem/ światłem robiłem z pozycji apki na telefon INTEGRA i serwera SATEL, jednak przy przejściu z WIFI na gprs (zmiana nr IP) zrywa połączenie i przez kilka minut nie można się połączyć (urządzenie zajęte). Supla pod tym względem działa o wiele lepiej. Jeżeli supla by miała już wszystko co jest zapisane w Mapie Drogowej (praktycznie Integra z modułami 5 razy tańszymi) to by już była bajka :D
Tak naprawdę to ze względu na Apkę i koszt modułów (moduły ABAX są dość drogie, Supla z WIFI prawie darmowe)+ za miesiąc asystent google przechodzę z Integry na Suplę
ODPOWIEDZ