Licznik energii elektrycznej

Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Jun 27, 2019 10:48 am

Czy znany jest bliżej określony czas firmware dla Sonoff POW R2?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6422
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Jun 27, 2019 10:48 am

Jest w kolejce.
andrzejano
Posts: 242
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Thu Jun 27, 2019 12:47 pm

pzygmunt wrote:
Thu Jun 27, 2019 10:48 am
Jest w kolejce.
jak z upgrade aplikacji supla pod IOS, była mowa o czerwcu? sorry trochę poza tematem.
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Thu Jun 27, 2019 4:40 pm

pzygmunt wrote:
Thu Jun 27, 2019 10:29 am
Będzie też firmware do PZEM004
:shock: jee!
Jedna uwaga - obecnie wszedł PZEM004_V3 który komunikuje się innymi komendami niż starsza wersja. Oprócz tego ten nowszy pokazuje częstotliwość i współczynnik mocy. Mam właśnie te V3.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
Simono
Posts: 280
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Sat Jun 29, 2019 3:02 pm

Koledzy mam Sonoff POW R2 z wgranym softem z forum. Pokazuje w apce napięcie, natężenie i moc czynną ale pobranej energii nie zlicza.
Mam do niego podpiętych kilka urządzeń (większość urządzeń sieciowych w domu) które w sumie jak podaje pobierają około 35 W. Kiedy zacznie liczyć zużytą energię? Korzystam z dockera na malinie.
uchnast.michal
Posts: 110
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Mon Aug 19, 2019 7:02 pm

Robert Błaszczak wrote:
Sat Jun 15, 2019 11:45 am
Jest na 32 stronie tego wątku :)

https://drive.google.com/open?id=1DyYHg ... nWIFySC1g8
Wczoraj uruchomiłem licznik na nodemcu, działa ok ale po wprowadzeniu wartości początkowej licznika na supla.org w aplikacji na Androidzie pojawia się wyższa. Miałem 4103 kWh a w aplikacji 4110,36. Czy ktoś miał podobnie?
14 x sonoff basic, 1 x SV, 1 x R Pi zero, 2 x NodeMcu v3
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 337
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Mon Aug 19, 2019 7:47 pm

Jeśli licznik już coś policzył, to dodał ten stan do wartości początkowej, jaką wpisałeś.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
uchnast.michal
Posts: 110
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Aug 20, 2019 3:59 am

7kWh w ciągu minuty? Wyczyścilem wyniki nawet usunąłem z supli i po ponownym dodaniu wartosc byla identyczna.
14 x sonoff basic, 1 x SV, 1 x R Pi zero, 2 x NodeMcu v3
User avatar
o_rany
Posts: 187
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Tue Aug 20, 2019 7:26 am

Sprawdz wartosci w pliku historii pomiarow (cloud)... moze tam znajdziesz jakies wskazowki co i kiedy.
User avatar
makrz
Posts: 187
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Tue Aug 20, 2019 7:32 am

uchnast.michal wrote:
Tue Aug 20, 2019 3:59 am
7kWh w ciągu minuty? Wyczyścilem wyniki nawet usunąłem z supli i po ponownym dodaniu wartosc byla identyczna.
Musisz licznik zresetować.
W konfiguracji wpisz RESET, usuń historię i powinno być 0.
Post Reply