Licznik energii elektrycznej

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9113
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 01, 2019 11:06 pm

Obecnie nie ma taryf. Jest jedna stawka. Barakło czasu.
Beton-beton
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 04, 2018 12:35 pm

ndz sty 06, 2019 12:56 am

A więc rozumiem że problem zastosowania licznika w sonoffie np. Basic rozwiązuje po części plik z linku https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... _counter.c jednak mam kilka pytań. Po pierwsze jak odnaleźć się w tym i jak dostosować to do sonoffa? Jakim programem ewentualnie wgrać to do urządzenia? Czy możliwe jest utrzymanie funkcji przekaźnika i termometru?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9113
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sty 06, 2019 7:03 am

Beton-beton pisze:
ndz sty 06, 2019 12:56 am
A więc rozumiem że problem zastosowania licznika w sonoffie np. Basic rozwiązuje po części plik z linku https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... _counter.c jednak mam kilka pytań. Po pierwsze jak odnaleźć się w tym i jak dostosować to do sonoffa? Jakim programem ewentualnie wgrać to do urządzenia? Czy możliwe jest utrzymanie funkcji przekaźnika i termometru?
To jest tylko przykład. Kompilujesz w wrzucasz do ESP. Można połączyć oczywiście tez licznik z przekaźnikiem ale jak to źle zrobisz to będzie się zakłócać.
andrzejano
Posty: 274
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz sty 06, 2019 2:14 pm

slawek pisze:
sob gru 29, 2018 9:08 pm
Masz specjalnie dla 01S...
Oczywiście zadziała na każdym innym ESP z pamięcią min. 1MB
PS. Pamiętaj o pullup-ach...
wgrałem do ESP 01s - pulsuje dioda z czujnika, ale brak wskazań impulsów i w cloud i apk
@pzygmunt poradź coś
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz sty 06, 2019 2:22 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Beton-beton
Posty: 14
Rejestracja: wt wrz 04, 2018 12:35 pm

ndz sty 06, 2019 2:49 pm

pzygmunt pisze:
ndz sty 06, 2019 7:03 am
Beton-beton pisze:
ndz sty 06, 2019 12:56 am
A więc rozumiem że problem zastosowania licznika w sonoffie np. Basic rozwiązuje po części plik z linku https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... _counter.c jednak mam kilka pytań. Po pierwsze jak odnaleźć się w tym i jak dostosować to do sonoffa? Jakim programem ewentualnie wgrać to do urządzenia? Czy możliwe jest utrzymanie funkcji przekaźnika i termometru?
To jest tylko przykład. Kompilujesz w wrzucasz do ESP. Można połączyć oczywiście tez licznik z przekaźnikiem ale jak to źle zrobisz to będzie się zakłócać.
Chodziło mi bardziej o to że jestem trochę zielony z programowania ;)
andrzejano
Posty: 274
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz sty 06, 2019 2:57 pm

slawek pisze:
ndz sty 06, 2019 2:22 pm
Wgrałeś ten?
viewtopic.php?p=32065#p32065
ten poprzednio wgrałem też nie pokazywał i dodatkowo nawet dioda nie liczyła...

spróbuje jeszcze raz wgrać
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 251
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz sty 06, 2019 3:01 pm

Beton-beton pisze:
ndz sty 06, 2019 2:49 pm
pzygmunt pisze:
ndz sty 06, 2019 7:03 am
Beton-beton pisze:
ndz sty 06, 2019 12:56 am
A więc rozumiem że problem zastosowania licznika w sonoffie np. Basic rozwiązuje po części plik z linku https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... _counter.c jednak mam kilka pytań. Po pierwsze jak odnaleźć się w tym i jak dostosować to do sonoffa? Jakim programem ewentualnie wgrać to do urządzenia? Czy możliwe jest utrzymanie funkcji przekaźnika i termometru?
To jest tylko przykład. Kompilujesz w wrzucasz do ESP. Można połączyć oczywiście tez licznik z przekaźnikiem ale jak to źle zrobisz to będzie się zakłócać.
Chodziło mi bardziej o to że jestem trochę zielony z programowania ;)
Też jestem zielony. Na podstawie tego wątku wgrałem licznik bez najmniejszego problemu- wszystkie odpowiedzi tu znajdziesz.
Dasz rade i niech Supla będzie z Tobą:)
andrzejano
Posty: 274
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

ndz sty 06, 2019 4:23 pm

andrzejano pisze:
ndz sty 06, 2019 2:57 pm
slawek pisze:
ndz sty 06, 2019 2:22 pm
Wgrałeś ten?
viewtopic.php?p=32065#p32065
ten poprzednio wgrałem też nie pokazywał i dodatkowo nawet dioda nie liczyła...

spróbuje jeszcze raz wgrać
no i mam chip sync error
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz sty 06, 2019 5:06 pm

Więc nie masz trybu flash...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne”