Licznik energii elektrycznej

cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 17, 2019 4:41 pm

Dzięki. Próbuje właśnie skompilować i kręci, kręci i się nie chce skończyć. Ręcznie podmienilem pliki.
Biorę się za testy.
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 17, 2019 5:09 pm

Na cloudzie pokazuje się tylko jeden licznik. Sławek ustawiłeś 3 piny w impulse_counter.h ? Domyslnie jest tylko jeden.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri May 17, 2019 6:01 pm

cino111 wrote:
Fri May 17, 2019 4:41 pm
Dzięki. Próbuje właśnie skompilować i kręci, kręci i się nie chce skończyć. Ręcznie podmienilem pliki.
Biorę się za testy.
Jak masz oficjalną wirtualkę, to wystarczy wejść do katalogu /src i wykonać

Code: Select all

git pull
i masz zaktualizowane źródła...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 17, 2019 6:07 pm

Już zrobiłem git pull. Ten jeden licznik na twoim sofcie mi się pokazuje.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri May 17, 2019 6:11 pm

cino111 wrote:
Fri May 17, 2019 5:09 pm
Na cloudzie pokazuje się tylko jeden licznik. Sławek ustawiłeś 3 piny w impulse_counter.h ? Domyslnie jest tylko jeden.
Skompilowałem bez zaglądania, ale teraz widzę, że mi się źródełka nie do końca zaktualizowały :oops:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 17, 2019 6:37 pm

No wlasnie te pliki chyba trzeba ręcznie pomodyfikowac. Nawet juz zacząlem, ale musialem wyjść.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri May 17, 2019 7:20 pm

Poprawiony, nie testowany!!!
Attachments
impulse_counter.2048_DIO.new.5.zip
(236.26 KiB) Downloaded 40 times
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 17, 2019 7:55 pm

Elegancko. Dzieki Slawek. Na cloudzie są widoczne. Jutro przetestuję działanie terenie :D .
Attachments
Screenshot_20190517-215103_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190517-215103_Samsung Internet.jpg (277.76 KiB) Viewed 428 times
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri May 17, 2019 9:07 pm

cino111 wrote:
Fri May 17, 2019 7:55 pm
Elegancko. Dzieki Slawek. Na cloudzie są widoczne. Jutro przetestuję działanie terenie :D .
Podziękuj dla @pzygmunt... ja tylko skompilowałem gotowca
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 562
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Fri May 17, 2019 9:18 pm

Zgadza się. Przemek, dzięki za szybkie napisanie softu na 3 liczniki, Sławek, dzięki za kompilację :D.
Wgrałem na Wemosa i bez problemu zarejestrował się w Cloud. Można przymierzać się do "oSuplowania" wodomierzy i ciepłomierza :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Post Reply