Licznik energii elektrycznej

User avatar
QLQ
Posts: 745
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun May 26, 2019 11:02 am

lesny8 wrote:
Sun May 26, 2019 10:59 am
QLQ wrote:
Sun May 26, 2019 9:34 am
[...]
Jedyną wadą jest to że aby mieć mierzone 3 fazy potrzeba 3 pzem - ale też jest płytka pod te 3 szt.
[...]
Możesz podrzucić jakieś obrazki albo link do tej potrójnej płytki?
Dwa posty wyżej jest link do github. Tam jest wszystko łacznie z gerberami.
IMG_20190526_132336.jpg
IMG_20190526_132336.jpg (67.06 KiB) Viewed 452 times
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
o_rany
Posts: 189
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Sun May 26, 2019 12:01 pm

Moze zrob nowy watek, bo tu zaraz sie to "rozmydli" a pomysl masz swietny i do tego kupe determinacji. Zycze powodzenia i mysle ze przeforsujesz idee i znajdziesz wsparcie.
djack2017
Posts: 267
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Sun May 26, 2019 7:48 pm

QLQ wrote:
Sat May 25, 2019 5:37 pm
Moja propozycja jest taka że z chęcią oddam PZEM004 do testów i napisania kodu pod niego aby chodził z Supla.
Mogę spróbować , ale musiałbym pożyczyć zmontowany układ (lutowałem takie elementy wiele lat temu, dzisiaj nie ten wzrok)
User avatar
QLQ
Posts: 745
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun May 26, 2019 7:54 pm

djack2017 wrote:
Sun May 26, 2019 7:48 pm
QLQ wrote:
Sat May 25, 2019 5:37 pm
Moja propozycja jest taka że z chęcią oddam PZEM004 do testów i napisania kodu pod niego aby chodził z Supla.
Mogę spróbować , ale musiałbym pożyczyć zmontowany układ (lutowałem takie elementy wiele lat temu, dzisiaj nie ten wzrok)
A ja jakąś godzinę temu zafundowalem rodzince przymusowe wyłączenie prądu. Jestem na siebie niemiłosiernie wk^$#$$ny bo zjaralem pzem przez podłączenie 230V na przekładnik. Także tego..
Zamówiłem 2 kolejne. Mam już jednego chętnego ale nie widzę problemu. Wyślę też Tobie. Jak dojdą od CHRL dam znać.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
Maniek913
Posts: 150
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Sun May 26, 2019 8:30 pm

Ja też tak zrobiłem w PZEM-061 ale ku mojemu zdziwieniu po wymianie wyparowanych elementów miernik działa do dziś.
User avatar
QLQ
Posts: 745
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Sun May 26, 2019 8:48 pm

? Właściwie to C wyparował i chyba jakiś R smd. Może faktycznie da się reanimowac. Scalak wygląda na ok.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
Lector
Posts: 457
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Sun May 26, 2019 10:16 pm

greg54
Posts: 16
Joined: Thu Jan 21, 2016 10:49 am

Sat Jun 01, 2019 5:57 am

Co jest nie tak ze im w telefonie liczniki wyświetlają sie w postaci znaków zapytania
Attachments
IMG_0946.jpg
IMG_0946.jpg (169.82 KiB) Viewed 277 times
cino111
Posts: 589
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Jun 01, 2019 6:26 am

Zaktualizuj aplikację.
User avatar
shimano73
Posts: 855
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Jun 01, 2019 10:00 am

No chyba ze na iPhone to musi jeszcze chwile poczekać 😉
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Post Reply