Licznik energii elektrycznej

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1232
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz maja 26, 2019 11:02 am

lesny8 pisze:
ndz maja 26, 2019 10:59 am
QLQ pisze:
ndz maja 26, 2019 9:34 am
[...]
Jedyną wadą jest to że aby mieć mierzone 3 fazy potrzeba 3 pzem - ale też jest płytka pod te 3 szt.
[...]
Możesz podrzucić jakieś obrazki albo link do tej potrójnej płytki?
Dwa posty wyżej jest link do github. Tam jest wszystko łacznie z gerberami.
IMG_20190526_132336.jpg
IMG_20190526_132336.jpg (67.06 KiB) Przejrzano 780 razy
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz maja 26, 2019 12:01 pm

Moze zrob nowy watek, bo tu zaraz sie to "rozmydli" a pomysl masz swietny i do tego kupe determinacji. Zycze powodzenia i mysle ze przeforsujesz idee i znajdziesz wsparcie.
djack2017
Posty: 383
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

ndz maja 26, 2019 7:48 pm

QLQ pisze:
sob maja 25, 2019 5:37 pm
Moja propozycja jest taka że z chęcią oddam PZEM004 do testów i napisania kodu pod niego aby chodził z Supla.
Mogę spróbować , ale musiałbym pożyczyć zmontowany układ (lutowałem takie elementy wiele lat temu, dzisiaj nie ten wzrok)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1232
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz maja 26, 2019 7:54 pm

djack2017 pisze:
ndz maja 26, 2019 7:48 pm
QLQ pisze:
sob maja 25, 2019 5:37 pm
Moja propozycja jest taka że z chęcią oddam PZEM004 do testów i napisania kodu pod niego aby chodził z Supla.
Mogę spróbować , ale musiałbym pożyczyć zmontowany układ (lutowałem takie elementy wiele lat temu, dzisiaj nie ten wzrok)
A ja jakąś godzinę temu zafundowalem rodzince przymusowe wyłączenie prądu. Jestem na siebie niemiłosiernie wk^$#$$ny bo zjaralem pzem przez podłączenie 230V na przekładnik. Także tego..
Zamówiłem 2 kolejne. Mam już jednego chętnego ale nie widzę problemu. Wyślę też Tobie. Jak dojdą od CHRL dam znać.
Maniek913
Posty: 243
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

ndz maja 26, 2019 8:30 pm

Ja też tak zrobiłem w PZEM-061 ale ku mojemu zdziwieniu po wymianie wyparowanych elementów miernik działa do dziś.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1232
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz maja 26, 2019 8:48 pm

? Właściwie to C wyparował i chyba jakiś R smd. Może faktycznie da się reanimowac. Scalak wygląda na ok.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 548
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz maja 26, 2019 10:16 pm

greg54
Posty: 16
Rejestracja: czw sty 21, 2016 10:49 am

sob cze 01, 2019 5:57 am

Co jest nie tak ze im w telefonie liczniki wyświetlają sie w postaci znaków zapytania
Załączniki
IMG_0946.jpg
IMG_0946.jpg (169.82 KiB) Przejrzano 605 razy
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob cze 01, 2019 6:26 am

Zaktualizuj aplikację.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1096
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob cze 01, 2019 10:00 am

No chyba ze na iPhone to musi jeszcze chwile poczekać 😉
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne”