Licznik energii elektrycznej

mareks6
Posty: 127
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

śr cze 12, 2019 11:01 am

ooo, dzięki :-)

Z Wemosem jeszcze nie miałem do czynienia, ale po fotkach widzę, że one na pokładzie też mają bodajże ESP-12, więc firmware ten sam?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 11:03 am

W artykule jest również link do firmware-u.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 3:30 pm

Chłopaki podpowiedzcie proszę jak wyzerować licznik wody? Dziś go zamontowałem do zliczania ekogroszku i już na samym starcie pokazał mi ze zużyte jest prawie 400kg w tym m-cu. Jak to wyzerować? Nawet jak wpisuje wartość początkowa 0 czy 1 to nic mi się w apce nie zmienia
Mam teraz przy piecu kontaktron, ktory czyta impulsy ze ślimaka - 38 impulsów daje mi ok 1kg groszku i tak ustawiłem w cloud, ale od razu na starcie dostaje wynik ze już 380kg zużyłem
pozdrawiam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 3:56 pm

Połącz się z 192.168.4.1. W polu reset wpisz "RESET" i zapisz. Następnie w cloudzie wyczyść historię.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 4:25 pm

mam wrzucony soft impulse_counter.rar od slawka z 3 strony tego tematu, podpowiesz jak się w nim wchodzi w tryb config żeby wpisać reset?
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 4:38 pm

dawidd pisze:
śr cze 12, 2019 4:25 pm
mam wrzucony soft impulse_counter.rar od slawka z 3 strony tego tematu, podpowiesz jak się w nim wchodzi w tryb config żeby wpisać reset?

Tylko wgranie softu od nowa:(
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 4:41 pm

no własnie zalogowałem się jak podpowiedział pzygmunt, ale nie ma takiej zakładki jak reset w sofcie. Usunąłem z clouda urządzenie dodałem od nowa i ciągle widzę 390 kg zużytych w tym m-cu
Chodzi o wgranie od nowa tego samego softu czy jakiegoś zmienionego, poprawionego?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 911
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 4:51 pm

Możesz wgrać ten sam. Wcześniej usuń urządzenie z CLOUDA.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 5:41 pm

wrzuciłem jeszcze raz soft i teraz esp nie chce rozgłosić sieci. Dioda miga szybko jak przy konfiguracji ale sieci nie ma. Ustawiłem tak jak na 4 stronie slawek podał, próbowałem ESP Flash Tool v 1,2 i 3,6 i w obu przypadkach jest tak samo.
Putty sypie tyko jakimiś krzaczkami.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 5:44 pm

Upewnij się, że wgrywasz firmware skompilowany pod rozmiar i rodzaj pamięci jakiej używasz.
Sprawdź też czy wgrywasz esp_init_defaults pod podpowiedni adres.
ODPOWIEDZ