Licznik energii elektrycznej

Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 452
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 6:24 pm

Dzięki chłopaki za pomoc. Zapomniałem o esp_init_defaults, zmyliło mnie to ze w folderze slawka nie ma tego pliku i wgrywałem tylko te 2 które tam sa. Po dorzuceniu esp_init_defaults wszystko ruszyło bez problemu
Pzygmunt czy jest w planie przycisk reset do liczników? Tak żeby nie trzeba było wgrywać co rok nowego firmware gdy kupie groszek
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1236
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr cze 12, 2019 6:37 pm

W ostatniej wersji softu reset już jest.
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... ter.c#L190
Przemek o tym pisał wcześniej.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 452
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 7:01 pm

Ostatnio z różnych przyczyn nie śledziłem forum i jestem trochę do tyłu. Dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr cze 12, 2019 8:09 pm

W ramach ciekawostki przyszły z CHRL płytki pod esp8266-12 pod licznik PZEM004. Mam już wersję która liczy : U, A, I, Moc, Energię, częstotliwość, współczynnik mocy. Czyli PZEM004 V3.
IMG_20190612_220432.jpg
IMG_20190612_220432.jpg (225.6 KiB) Przejrzano 1156 razy
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 452
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

śr cze 12, 2019 8:19 pm

QLQ napisz coś więcej. Będziesz sprzedawał te płytki czy jak? Jak z softem?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr cze 12, 2019 8:29 pm

dawidd pisze:
śr cze 12, 2019 8:19 pm
QLQ napisz coś więcej. Będziesz sprzedawał te płytki czy jak? Jak z softem?
Soft trza pod to napisac :). Bardzo latwo sie z pzem te wartosci odczytuje- mam działający *.ino ale nie wiem jak to wysłać do Supli bo tez nie ma Supla Device pod energy meter. . Ja niestety tylko slabo w Arduino. Są koledzy chętni, tak ze może niedlugo soft powstanie. Plytki -gerbery udostępnię, inne pliki tez. Zaraz założę osobny temat w Sprzęcie aby tu nie mieszać. Młody musintylko zasnąć i idę do kompa to zrobić.
. Za te 10 szt na foto była promocja i zapłaciłem 0,99$ A za wysyłkę 7$. Czekam jeszcena wersje 3faz.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1306
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr cze 12, 2019 8:53 pm

Proszę bardzo nowy temat dotyczący PZEM004: viewtopic.php?f=32&t=4915&p=43121#p43121
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9169
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 9:07 pm

Jeśli znajdę czas to napisze do tego jakiś sterownik.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 452
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pt cze 14, 2019 4:17 pm

pzygmunt a czy na majseterkowo w Twoim opisie licznika jest skompilowana najnowsza wersja pliku do licznika impulsow z "polem" reset?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9169
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 14, 2019 6:16 pm

Na Google drive x3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne”