Licznik energii elektrycznej

Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

czw cze 27, 2019 10:48 am

Czy znany jest bliżej określony czas firmware dla Sonoff POW R2?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw cze 27, 2019 10:48 am

Jest w kolejce.
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

czw cze 27, 2019 12:47 pm

pzygmunt pisze:
czw cze 27, 2019 10:48 am
Jest w kolejce.
jak z upgrade aplikacji supla pod IOS, była mowa o czerwcu? sorry trochę poza tematem.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1232
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw cze 27, 2019 4:40 pm

pzygmunt pisze:
czw cze 27, 2019 10:29 am
Będzie też firmware do PZEM004
:shock: jee!
Jedna uwaga - obecnie wszedł PZEM004_V3 który komunikuje się innymi komendami niż starsza wersja. Oprócz tego ten nowszy pokazuje częstotliwość i współczynnik mocy. Mam właśnie te V3.
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

sob cze 29, 2019 3:02 pm

Koledzy mam Sonoff POW R2 z wgranym softem z forum. Pokazuje w apce napięcie, natężenie i moc czynną ale pobranej energii nie zlicza.
Mam do niego podpiętych kilka urządzeń (większość urządzeń sieciowych w domu) które w sumie jak podaje pobierają około 35 W. Kiedy zacznie liczyć zużytą energię? Korzystam z dockera na malinie.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 316
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 7:02 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob cze 15, 2019 11:45 am
Jest na 32 stronie tego wątku :)

https://drive.google.com/open?id=1DyYHg ... nWIFySC1g8
Wczoraj uruchomiłem licznik na nodemcu, działa ok ale po wprowadzeniu wartości początkowej licznika na supla.org w aplikacji na Androidzie pojawia się wyższa. Miałem 4103 kWh a w aplikacji 4110,36. Czy ktoś miał podobnie?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1137
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 7:47 pm

Jeśli licznik już coś policzył, to dodał ten stan do wartości początkowej, jaką wpisałeś.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 316
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

wt sie 20, 2019 3:59 am

7kWh w ciągu minuty? Wyczyścilem wyniki nawet usunąłem z supli i po ponownym dodaniu wartosc byla identyczna.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

wt sie 20, 2019 7:26 am

Sprawdz wartosci w pliku historii pomiarow (cloud)... moze tam znajdziesz jakies wskazowki co i kiedy.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt sie 20, 2019 7:32 am

uchnast.michal pisze:
wt sie 20, 2019 3:59 am
7kWh w ciągu minuty? Wyczyścilem wyniki nawet usunąłem z supli i po ponownym dodaniu wartosc byla identyczna.
Musisz licznik zresetować.
W konfiguracji wpisz RESET, usuń historię i powinno być 0.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne”