Licznik energii elektrycznej

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 314
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

wt sie 20, 2019 12:13 pm

makrz pisze:
wt sie 20, 2019 7:32 am
W konfiguracji wpisz RESET
?
Pozostałe wykonałem.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 309
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt sie 20, 2019 1:21 pm

uchnast.michal pisze:
wt sie 20, 2019 12:13 pm
makrz pisze:
wt sie 20, 2019 7:32 am
W konfiguracji wpisz RESET
?
Pozostałe wykonałem.
viewtopic.php?p=41804#p41804
W pozycji "Reset" wpisz "RESET". Jasne?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 314
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr sie 21, 2019 4:31 pm

Jasne choć średnio intuicyjne.
Przy okazji, kiedy na raspberry pi 0 pojawi się licznik?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 21, 2019 4:34 pm

To nie ma być intuicyjne, właśnie byś zbyt łatwo sobie nie zresetował licznika.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 314
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr sie 21, 2019 6:01 pm

pzygmunt pisze:
śr sie 21, 2019 4:34 pm
To nie ma być intuicyjne, właśnie byś zbyt łatwo sobie nie zresetował licznika.
OK :)
A moje drugie pytanie? Jest szansa na obsługę liczników w Raspberry?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 21, 2019 6:19 pm

raspberry jeśli chodzi o supla-dev ma niski priorytet. Ważniejsze Arduino i ESP
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 314
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr sie 21, 2019 6:21 pm

Dziękuję za odpowiedź.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr sie 21, 2019 6:50 pm

pzygmunt pisze:
śr sie 21, 2019 6:19 pm
raspberry jeśli chodzi o supla-dev ma niski priorytet. Ważniejsze Arduino i ESP
Oooo i to mi się podoba - Arduino. Czekam, czekam.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

czw sie 22, 2019 9:54 pm

Jak wprowadzić moduł NodeMCU licznika x3 w tryb config.Pzyciskiem flash mi nie dzała
Patryk
Posty: 776
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw sie 22, 2019 10:02 pm

gpio0 - 5 sekund do GND
ODPOWIEDZ