Licznik energii elektrycznej

andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt sie 23, 2019 9:02 am

Po zresetowaniu ok, ale po wpisaniu wartości początkowej zly odczyt - inny w cloud., wartość 3kwh zawsze.
Patryk
Posty: 776
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pt sie 23, 2019 12:37 pm

1.W trybie konfiguracji wpisz dużymi literami RESET
2 W Clud usuń historię pomiarów.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt sie 23, 2019 1:32 pm

Robiłem tak dokładnie 3 razy i to samo dalej po zresetowaniu i wykasowaniu jest zero ale po wpisaniu wartości początkowej się rozbiega zawsze pojawia sie 3kWh a wpisana wartość początkowa np 3500
Załączniki
Screenshot_20190823-153700_Chrome.jpg
Screenshot_20190823-153700_Chrome.jpg (298.63 KiB) Przejrzano 539 razy
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt sie 23, 2019 2:09 pm

Bo to 3 jest od pierwszej cyfry 3500
Ja wpisuję 13688 a w cloud pokazuje 13
Na telefonie pokazuje dobrze 13688,00
Nie pisałem o tym wcześniej bo nie wiem czy to błąd.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt sie 23, 2019 2:26 pm

pzygmunt pisze:
śr sie 21, 2019 4:34 pm
To nie ma być intuicyjne, właśnie byś zbyt łatwo sobie nie zresetował licznika.
@pzygmunt prosze kuknij posty wyżej co z tymi wskazaniami ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 2:31 pm

W cloudzie nie wyświetlają się miejsca dziesiętne. Patrz w aplikacji.
Na "miejsca dziesiętne" dodałem zgłoszenie.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/305
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 2:39 pm

Co wpisałeś w ilości impulsów ?Bo sprawdziłem i powinno być OK.
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt sie 23, 2019 2:50 pm

pzygmunt pisze:
pt sie 23, 2019 2:31 pm
W cloudzie nie wyświetlają się miejsca dziesiętne. Patrz w aplikacji.
Na "miejsca dziesiętne" dodałem zgłoszenie.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/305
Tyle tylko że:
Wcześniej podłączyłem jeden licznik gazowy na sofcie z majsterkowa i nie ma przecinka.
A dziś wgrałem soft counterx3 do innego nodemcu i podłączyłem drugi gazomierz.
Wstawiłem liczbę poczatkową 4 m i w cloud miałem 4,00 m
Puściłem ciepłą wodę poszły 4 impulsy i cloud pokazuje 4,04
Czyli temat dotyczy licznika prądu.
Pewnie to wiecie, ale może nie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 3:17 pm

Wyślij mi na priv-a "Osobisty token dostępowy - kanały tylko do odczytu" i id kanału. Zobaczę co API zwraca.
Sprawdziliśmy część serwerową i tam jest wszystko OK. Dotyczy to liczników impulsów i elektrycznych.... ale może jest jakieś ale.
Tylko szybko bo nie będę miał później tego jak sprawdzić.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt sie 23, 2019 3:24 pm

pzygmunt pisze:
pt sie 23, 2019 2:39 pm
Co wpisałeś w ilości impulsów ?Bo sprawdziłem i powinno być OK.
Dalej mam tak i dla prądu i dla gazu
Załączniki
Screenshot_20190823-172154_Chrome.jpg
Screenshot_20190823-172154_Chrome.jpg (297.2 KiB) Przejrzano 521 razy
Screenshot_20190823-172123_Chrome.jpg
Screenshot_20190823-172123_Chrome.jpg (287.39 KiB) Przejrzano 521 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagadnienia ogólne”