Page 45 of 45

Re: Licznik energii elektrycznej

Posted: Thu Sep 19, 2019 12:32 pm
by klew
Z ilu bajtów "channel value" korzysta licznik po stronie serwera?

W implemenetacji na Arduino wrzuciłem typ int64. Przez bład w programie odczytałem z EEPROM trochę śmieci, gdzie na pierwszych 4 bajtach była liczba "291" a na pozstałych 4 bajtach były jakieś niezerowe wartości.
Chmura pokazała mi na liczniku "291" natomiast na apliakcji na Android widziałem już jakieś kosmicznie duże wartości.
Wyglądało to jakby chmura czytała 4 bajty (int32), a Android 8 bajtów (int64)

Re: Licznik energii elektrycznej

Posted: Thu Sep 19, 2019 4:35 pm
by pzygmunt
Ta tablica jest rzutowana na TSC_ImpulseCounter_Value

Re: Licznik energii elektrycznej

Posted: Thu Sep 19, 2019 8:49 pm
by klew
pzygmunt wrote:
Thu Sep 19, 2019 4:35 pm
Ta tablica jest rzutowana na TSC_ImpulseCounter_Value
To w takim razie serwer coś źle wyświetla. W konfiguracji kanału pod ikonką jest "Stan licznika" i tam pokazywało mi obciętą wartość.
Widok z clouda:
Image
Widok z androida:
Image

Re: Licznik energii elektrycznej

Posted: Thu Sep 19, 2019 9:12 pm
by pzygmunt
Serwer źle prezentuje te wartości. Jest to już poprawione. Poprawka będzie w v2.3.14

Re: Licznik energii elektrycznej

Posted: Tue Oct 08, 2019 1:47 pm
by zszczech
slawek wrote:
Sun Dec 30, 2018 1:27 pm
Zybi wrote:
Sun Dec 30, 2018 12:14 pm
Na ESP-01 tylko GPIO3 (RX) jest w pełni funkcjonalne w tej roli.
Witam. Wgrałem soft ze strony 11 do ESP-01 ale nie uruchamia mi się strona konfiguracji. Widze że brakuje pliku: "esp_init_data_default.bin" w katalogu. W jaki sposób uruchomić tego soft?

Re: Licznik energii elektrycznej

Posted: Tue Oct 08, 2019 3:52 pm
by zszczech
Już problem rozwiązany