Page 3 of 5

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Nov 26, 2018 7:31 am
by shimano73
Czy aktualna wersja SuplaDevice dla Arduino wspiera liczniki energii , jeśli nie, to kiedy można się spodziewać nowszej wersji ?

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Nov 26, 2018 9:55 am
by pzygmunt
Jeszcze nie. Po wydaniu aplikacji na iOS-a

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Dec 03, 2018 2:16 pm
by PuteR
Czy nowa wersja supla cloud dla własnych instalacji zostanie wydana razem z tą publiczną czy raczej później??

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Dec 03, 2018 2:34 pm
by pzygmunt
W sensie dokerowa ?
Nową wersję na własny użytek możesz zdjąć sobie z githuba nawet teraz.

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Dec 03, 2018 7:19 pm
by PuteR
pzygmunt wrote:
Mon Dec 03, 2018 2:34 pm
W sensie dokerowa ?
Nową wersję na własny użytek możesz zdjąć sobie z githuba nawet teraz.
Czy jak pobiore taka wersję to muszę wszystko instalować odnowa czy porostu się to jakiś aktualizuje?

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Dec 03, 2018 7:27 pm
by pzygmunt
Na tym etapie musisz wszystko zaktualizować ręcznie.

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Mon Dec 03, 2018 7:50 pm
by PuteR
raczej nie jestem jeszcze na tyle ogarnięty z tym wszystkim, więc poczekam :]

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Tue Dec 04, 2018 7:44 pm
by mareks6
Z tymi ikonkami to faktycznie chyba sporo osób zaskoczyliście zważywszy na wcześniejsze informacje w różnych wątkach przy poruszaniu tego tematu. Świetna informacja :-)

Z mojej strony proponuję, by zrobić jakiś jeden temat główny na forum nazwany "Własne ikony - download" czy coś by nie zaśmiecać forum kolejnym tysiącem postów w różnych innych tematach... Tam by każdy mógł zaproponować własne ikony i umożliwić pobranie je osobom mniej doświadczonym w ich tworzeniu

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Tue Dec 04, 2018 8:32 pm
by fracz

Re: v2.3 i brak widżetów

Posted: Sat Dec 08, 2018 8:50 pm
by elhenio
JPG/PNG/GIF. Zalecany rozmiar to 210x156px
Witam,
zalecany rozmiar... optymalny, czy najlepszy? I nie równy wysokość/szerokość?

Tak przy okazji ikon nasunęło mi się przemyślenie.
Dochodzi super funkcjonalność jaką będzie wstawianie własnych ikon. Z zapowiedzi wynika, że będzie to zawsze tyle plików ile ikon.
A może zaimplementować to w formie jednego pliku dla danej ikony tylko przesunięcie wektorowe zdarzenia zrealizuje już Supla.
  • docelowo mniej plików
  • zgodnie z rozwojem dojdą nowe stany to wystarczy podmienić jeden plik
  • łatwiej się tak tworzy ikony
W tej chwili teoretycznie potrzebujemy dwa pliki na zdarzenie... czyli jedno przesunięcie.
Przy np. bramach dochodzi stan 50% lub pośredni, przy cieczach może być 0, 25, 50, 75, 100%... i wielu innych przypadkach z czujnikami, timerami.
O ile w wersji web to nie jest problem, a nie mam bladego pojecie jak w aplikacjach to moje przemyślenie jest tylko luźnym wpisem :)

Na szybko przykład jednego pliku z trzema kolejnymi stanami dla timera + czwarty jako wykonane zdarzenie (wizualizacja tylko koncepcyjna, 8min pracy na potrzeby artykułu.. więc nie jest to ikona docelowa).
timer.png
timer.png (15.28 KiB) Viewed 728 times