Amazon Alexa

User avatar
archongtv
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 7:07 pm

Mon Jan 21, 2019 2:24 pm

jak mi wykrywa urządzenia, które mają opis:
Sypialnia / Garderoba - Ogrzewanie podłogowe - mała łazienka ZAMEL ROW-02 [IODevice #1XXX Channel #4XXX]
to jak mam się zwrócić do Alexy, żeby tym sterować?
User avatar
o_rany
Posts: 185
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Mon Jan 21, 2019 6:15 pm

Zmień nazwa na jakas przyjazną np "Grzej stopy" i tyle.
User avatar
fracz
Posts: 1530
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Jan 21, 2019 7:09 pm

Ewentualnie spróbuj tak :lol:
User avatar
o_rany
Posts: 185
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Mon Jan 21, 2019 7:18 pm

fracz wrote:
Mon Jan 21, 2019 7:09 pm
Ewentualnie spróbuj tak :lol:
Gada więcej niż moja szanowna małżonka:)
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 25, 2019 6:43 pm

Nie wiem czy nie odkryłem Buga a w Alexa: nie pokazuje mi ujemne temperatury z dht22 w supla jest -3.5 st a w Alexa --
IMG_20190125_193959.jpg
IMG_20190125_193959.jpg (37.37 KiB) Viewed 484 times
IMG_20190125_193922.jpg
IMG_20190125_193922.jpg (61.96 KiB) Viewed 484 times
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6388
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Jan 25, 2019 6:49 pm

A dodatnie pokazuje ?
Może jest jakiś błąd w kodzie po naszej stronie.
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 25, 2019 6:58 pm

pzygmunt wrote:
Fri Jan 25, 2019 6:49 pm
A dodatnie pokazuje ?
Może jest jakiś błąd w kodzie po naszej stronie.
Tak dodatnie pokazuje. Zaraz wyśle na priv screena z kanałem i mailem
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
shimano73
Posts: 850
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Fri Jan 25, 2019 7:04 pm

U mnie jest ok, pokazuje ujemne temperatury
Attachments
FF5B751F-93C0-41E1-BC4C-9608F31B7AF6.png
FF5B751F-93C0-41E1-BC4C-9608F31B7AF6.png (41.76 KiB) Viewed 470 times
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
QLQ
Posts: 744
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 25, 2019 7:08 pm

Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure. I oczywiście pisząc powyższe o tym zapomniałem.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Last edited by QLQ on Fri Jan 25, 2019 7:15 pm, edited 1 time in total.
Rzeczy niemożliwe załatwiam "od ręki". Na cuda potrzebuje chwili...
User avatar
shimano73
Posts: 850
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Fri Jan 25, 2019 7:14 pm

QLQ wrote:
Fri Jan 25, 2019 7:08 pm
Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Ja też mam z bme280, to nie powinno mieć znaczenia
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Post Reply