Amazon Alexa

User avatar
QLQ
Posts: 517
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 25, 2019 7:17 pm

shimano73 wrote:
Fri Jan 25, 2019 7:14 pm
QLQ wrote:
Fri Jan 25, 2019 7:08 pm
Mały błąd. Temperaturę mam z bme280 a nie z dth22

Edit: Już wiem skąd to wynika Przeprogramowałem moduł wemos na to aby widział normalnie czujnik ciśnienia z tego bme280 jako addPressure.
Po przeskanowaniu ponownym w Alexa jest ok.
PRZEORASZAM MOJA WINA.
Ja też mam z bme280, to nie powinno mieć znaczenia
Mój działa właśnie na Twoim kodzie @shimano73 trochę przeze mnie zmodyfikowanym. Razem z bh1750
User avatar
o_rany
Posts: 148
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec

Fri Jan 25, 2019 7:19 pm

Dth22 na Sonoff Basic 5pin, soft 272- dziala
Attachments
Screenshot_20190125-201356_Amazon Alexa.jpg
Screenshot_20190125-201356_Amazon Alexa.jpg (121.63 KiB) Viewed 504 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 5680
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Jan 25, 2019 8:59 pm

QLQ wrote:
Fri Jan 25, 2019 6:43 pm
Nie wiem czy nie odkryłem Buga a w Alexa: nie pokazuje mi ujemne temperatury z dht22 w supla jest -3.5 st a w Alexa --
Sprawdziłem logi. Alexa wyświetla co wyświetla ponieważ tego kanału już nie ma.
Musisz odpiąć konto od Alexy i spiąć ponownie aby nowe kanały się pojawiły. Stare musisz usunąć z alexy ręcznie.
User avatar
QLQ
Posts: 517
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Fri Jan 25, 2019 9:23 pm

Tak to mój błąd wraz z pojawieniem się aplikacji Supla-rc zmieniłem soft wemos na taki aby ciśnienie było przekazywane z addPressure ale całkiem 9 tym zapomniałem.
Przepraszam za zamieszanie

Swoją drogą teraz już wiem że Alexa nie odświeża automatycznie listy urządzeń.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5680
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Jan 26, 2019 11:35 am

Dodam w kolejnej wersji odświeżanie bo dopiero niedawno w dokumentacji znalazłem, że się da. Google ma to trochę lepiej rozwiązane i tam już odświeżanie działa.
User avatar
o_rany
Posts: 148
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec

Sat Jan 26, 2019 1:17 pm

Potwierdzam to samo jest z Broadlinkiem- brak odświeżania listy urządzeń... Amazon daje ciała.

Edit
Dodalem dwie nowe zabawki suplowe i Amazon ladnie je zassal, zwracam wiec honor Alexie
Last edited by o_rany on Sat Jan 26, 2019 6:36 pm, edited 1 time in total.
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Sat Jan 26, 2019 6:04 pm

panowie mam pytanko gdzie w alexa zmienić temperature na zewnątrz bo mi pokazuje w chyba w F aren . mam apke Alexa (beta) i głośnik
User avatar
o_rany
Posts: 148
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec

Sat Jan 26, 2019 6:43 pm

Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Sun Jan 27, 2019 9:01 am

o_rany wrote:
Sat Jan 26, 2019 6:43 pm
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
Dziękować... :D znalazłem i przestawiłem

A co oznaczają kolory diody w Alexa dout bo mi dzisiaj pulsuje na żółto co3 sec i nie wiem o co jej chodzi ?
User avatar
o_rany
Posts: 148
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec

Sun Jan 27, 2019 8:28 pm

mihu wrote:
Sun Jan 27, 2019 9:01 am
o_rany wrote:
Sat Jan 26, 2019 6:43 pm
Settings/Device settings/ wybrac Alexe ktora chcesz konfigurowac/ ...i jjuz mozna zmieniac F na C, mile/km, adresy itd....
Dziękować... :D znalazłem i przestawiłem

A co oznaczają kolory diody w Alexa dout bo mi dzisiaj pulsuje na żółto co3 sec i nie wiem o co jej chodzi ?
Tu masz obrazowo: https://www.amazon.com/gp/help/customer ... =201601790
Post Reply