Google Home

User avatar
pzygmunt
Posts: 4851
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 07, 2019 9:44 pm

Lucas wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:42 pm
To chyba będę w mniejszości, ale średnio mi się to podoba wizualnie. Ktoś mówił, że lokalizacje będą widoczne jako osobne pokoje, a mi tymczasem widzi wszystkie urządzenia jako "W domu" i muszę sam przenosić je do poszczególnych pokoi.
Poza tym na ekranie głównym ikona nie zmienia się wraz ze stanem urządzenia - dopiero jak w nie kliknę to jest szare wyłączone lub zielone włączone.

To już zależy od Google. Apka jest mocno niedopracowana w porównaniu np do Alexy
User avatar
fracz
Posts: 1357
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Feb 07, 2019 9:46 pm

pzygmunt wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:44 pm
To już zależy od Google. Apka jest mocno niedopracowana w porównaniu np do SUPLI
:D
User avatar
Lucas
Posts: 339
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Thu Feb 07, 2019 9:59 pm

fracz wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:46 pm
pzygmunt wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:44 pm
To już zależy od Google. Apka jest mocno niedopracowana w porównaniu np do SUPLI
:D
No niestety :D Jakoś będę się z tym oswajał. Jeszcze raz dzięki chłopaki.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4851
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 07, 2019 10:02 pm

Musicie wziąć poprawkę na to, że Asystent na polski rynek jeszcze raczkuje i wiele
jeszcze przed nim. My się będziemy starać rozwijać razem z nim.
wsosniak
Posts: 192
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Thu Feb 07, 2019 10:04 pm

Lucas wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:42 pm
... widzi wszystkie urządzenia jako "W domu" i muszę sam przenosić je do poszczególnych pokoi.
u mnie było podobnie tzn pomieszał totalnie urządzenia w róznych pokojach. Ale robi się to przypisanie raz, wiec nie warto sobie tym zawracać głowy.
Lucas wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:42 pm
..... średnio mi się to podoba wizualnie.
ja bym nawet powiedział że sama aplikacja GH wizualnie i funkcjonalnie na razie to klapa :) Ale jej w zasadzie nie powinno sie wogóle uruchamiać :) z asystentem trzeba po prostu gadać :)
User avatar
wojtas567
Posts: 1370
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Feb 07, 2019 10:08 pm

A my narzekamy na naszą aplikację ;)
Pozdrawiam
Wojtek
Gucio2607.
Posts: 315
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Thu Feb 07, 2019 10:26 pm

Wyjaśni mi ktoś dlaczego Dimer And RGB lighting mam dwa razy w GH a w supli tylko raz?
Screenshot_20190207-222340.jpg
Screenshot_20190207-222340.jpg (139.44 KiB) Viewed 201 times
Screenshot_20190207-222316.jpg
Screenshot_20190207-222316.jpg (172.46 KiB) Viewed 201 times
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
User avatar
pzygmunt
Posts: 4851
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 07, 2019 10:34 pm

Gucio2607. wrote:
Thu Feb 07, 2019 10:26 pm
Wyjaśni mi ktoś dlaczego Dimer And RGB lighting mam dwa razy w GH a w supli tylko raz?
Screenshot_20190207-222340.jpgScreenshot_20190207-222316.jpg
Google i Alexa nie maja takiego urządzenia, które miałoby obsługę rgbw dlatego rozbijane jest na dwa wirtualne aby móc to obsłużyć.
User avatar
wojtas567
Posts: 1370
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Feb 07, 2019 10:36 pm

GH nie widać automatu schodowego, traktowany jest jak furtka?
Pozdrawiam
Wojtek
Gucio2607.
Posts: 315
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Thu Feb 07, 2019 10:36 pm

A więc jedno to dimmer a drugie to RGB
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Post Reply