Aktualizacja firmware z poziomu cloud?

krycha88
Posty: 800
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw paź 15, 2020 11:11 am

klew pisze:
czw paź 15, 2020 11:00 am
To ja trochę nie czaję. W jaki sposób urządzenie ma się zalogować pierwszy raz do sieci, skoro nie ma danych dostępowych do naszego wifi?
jak dodajesz urządzenie z kreatora aplikacji to przecież nie trzeba podawać tych danych :)
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw paź 15, 2020 12:34 pm

klew pisze:
czw paź 15, 2020 11:00 am
To ja trochę nie czaję. W jaki sposób urządzenie ma się zalogować pierwszy raz do sieci, skoro nie ma danych dostępowych do naszego wifi?
Pierwszy raz urządzenie i tak masz w ręku, więc dostęp do trybu config masz i możesz to zrobić poprzez AP 192.168.4.1 albo przez automatyczny kreator aplikacji. Jednak co, jeśli w trakcie eksploatacji będę chciał przenieść urządzenie do innej sieci WiFi lub na inny serwer Cloud, publiczny albo prywatny?
krycha88 pisze:
czw paź 15, 2020 11:11 am
klew pisze:
czw paź 15, 2020 11:00 am
To ja trochę nie czaję. W jaki sposób urządzenie ma się zalogować pierwszy raz do sieci, skoro nie ma danych dostępowych do naszego wifi?
jak dodajesz urządzenie z kreatora aplikacji to przecież nie trzeba podawać tych danych :)
O ile zadziała, czasem jedyny sposób to ręczne dodanie.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Sk_uter
Posty: 239
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

czw paź 15, 2020 7:36 pm

No to poczekam na ten update, aby już potem ponownie nie rozbierać gniazdka.

A są gdzieś w sprzedaży z jakimś przełącznikiem?
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw paź 15, 2020 8:30 pm

Sk_uter pisze:
czw paź 15, 2020 7:36 pm
A są gdzieś w sprzedaży z jakimś przełącznikiem?
W jakim sensie?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Sk_uter
Posty: 239
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

czw paź 15, 2020 8:32 pm

Jakieś gniazdko gdzie od razu w obudowie ma włącznik
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 590
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw paź 15, 2020 8:35 pm

Sk_uter pisze:
czw paź 15, 2020 8:32 pm
Jakieś gniazdko gdzie od razu w obudowie ma włącznik
ZAMEL z Suplą nie ma chyba jeszcze czegoś takiego w ofercie. W ogóle nie ma niczego z Suplą w połączeniu z osprzętem (ani włączniki ani gniazda).
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Sk_uter
Posty: 239
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

czw paź 15, 2020 9:48 pm

To wiem, wiem. Ogólnie pytam czy takie gniazda istnieją z włącznikiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-dev”