ESP8266 v1.8 BETA

User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 26, 2016 10:58 am

Może coś zwiera przycisk ? Co masz w konsoli ?
panpiotus
Posts: 8
Joined: Mon Sep 05, 2016 8:06 am

Wed Oct 26, 2016 11:20 am

Ja mam to samo, nie wychodzi z trybu programowania. Pojawia sie na chwile w supla.org i ginie.
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Wed Oct 26, 2016 11:25 am

pzygmunt wrote:Może coś zwiera przycisk ? Co masz w konsoli ?
Nie sprawdzałem ale po wgraniu obu wersji 1,6 działa z jedną róznicą wersja bez termometru LED sygnalizuje połączenie z wifi natomiast wersja z termometrem dioda jest martwa.
Mam moduł 5 pinowy więc chciałem wykorzystać dodatkowe GPIO dla termometru , Jest jakaś wersja 1,8 która działa?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 26, 2016 11:32 am

besix wrote:
pzygmunt wrote:Może coś zwiera przycisk ? Co masz w konsoli ?
Nie sprawdzałem ale po wgraniu obu wersji 1,6 działa z jedną róznicą wersja bez termometru LED sygnalizuje połączenie z wifi natomiast wersja z termometrem dioda jest martwa.
Mam moduł 5 pinowy więc chciałem wykorzystać dodatkowe GPIO dla termometru , Jest jakaś wersja 1,8 która działa?
https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/m ... 0_v1.8.zip
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Wed Oct 26, 2016 11:49 am

Ta wersja 1,8 działa bez problemu ale jest bez termometru , nie pomyliłeś się Przemku ?
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Wed Oct 26, 2016 11:57 am

besix wrote:
Zybi wrote:
bicker wrote:Niestety coś u mnie nie działa
Bicker, wypróbuj moje kompilacje z wersją v1.8 źródeł.

W obu kompilacjach wgrywamy pod adresy 0x00000 i 0x40000, no i oczywiście flash 1MByte.
Zybi wgrywałem obie wersje Twojej kompilacji do czystego sonoffa i wchodzi w AP , daje się skonfigurować , w Cloud widać nowe urządzenie , które po chwili się rozłącza ,a moduł sam wchodzi ponownie w tryb AP .

mam dokładnie to samo..
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 26, 2016 11:58 am

Pomyliłem. Teraz powinno być ok. ;)
bicker
Posts: 345
Joined: Tue Feb 02, 2016 8:18 am

Wed Oct 26, 2016 12:05 pm

pzygmunt wrote:Pomyliłem. Teraz powinno być ok. ;)
i ta wersja wgrala sie ladnie i dziala :)
User avatar
Espablo
Posts: 1460
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Oct 26, 2016 12:38 pm

Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply