ESP8266 v1.8 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 27, 2016 4:14 pm

Jeszcze możesz zwiększyć RELAY_MIN_DELAY
z
100000
na
250000
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr wrz 28, 2016 4:14 pm

pzygmunt pisze:Jeszcze możesz zwiększyć RELAY_MIN_DELAY
z
100000
na
250000

Softy kompilowane ze źródeł po wczorajszej wieczornej aktualizacji (z definicją RELAY_MIN_DELAY) nie działają poprawnie:

- na przykład z dwóch zdefiniowanych kanałów jedn nie działa
- nie działa dioda LED RED
- nie można dokonać kolejnej konfiguracji, gdyż moduł po przejściu w tryb konfiguracji resetuje się i automatycznie nawiązuje połączenie wg starych ustawień
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 29, 2016 7:51 am

Która płytka ?
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw wrz 29, 2016 10:24 am

pzygmunt pisze:Która płytka ?
Własna konfiguracja kompilowana pod moduł z flash-em 4MB.
Z wcześniejszą wersją źródeł bez RELAY_MIN_DELAY było OK, tylko przy przechodzeniu w tryb konfiguracji trzeba było na ok 0.5s przytrzymać dziesiąte załączenie, bo inaczej też następował reset.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 29, 2016 3:31 pm

Flash 4Mb musi mieć config zapisywany pod innym adresem. Jaki ustawiasz ?
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw wrz 29, 2016 4:37 pm

CFG_SECTOR=0xC0
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 29, 2016 4:44 pm

Nie mam takiego moduły z 4Mb flash u siebie. Który dokładnie używasz to ściągnę do siebie ?
Jutro przetestuję to na 1Mb
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw wrz 29, 2016 4:48 pm

Testuję na WeMos D1 R2 oraz na ESP-12E na płytce Espablo. Ale tak jak pisałem z pierwszą wersją 1.8 jest OK tylko z najnowszą jest źle.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 29, 2016 5:07 pm

Jak jest gdzieś błąd to może być ruletka tak więc w poprzedniej wersji błąd również może być tylko ta kolejna go "obnaża". Jutro to przetestuję.
Jak przy resecie dostajesz jakieś "krzaki", a najlepiej call stack to wyślij mi info + obj-dump-a Twojej kompilacji.

xtensa-lx106-elf/bin/xtensa-lx106-elf-objdump -S ./.output/eagle/debug/image/eagle.app.v6.out
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw wrz 29, 2016 8:35 pm

pzygmunt pisze:Jak jest gdzieś błąd to może być ruletka tak więc w poprzedniej wersji błąd również może być tylko ta kolejna go "obnaża". Jutro to przetestuję.
Jak przy resecie dostajesz jakieś "krzaki", a najlepiej call stack to wyślij mi info + obj-dump-a Twojej kompilacji.

xtensa-lx106-elf/bin/xtensa-lx106-elf-objdump -S ./.output/eagle/debug/image/eagle.app.v6.out
Czy o te pliki chodzi?

załącznik usunięto
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2016 7:00 pm przez Zybi, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ