ESP8266 v1.8 BETA

jemar
Posty: 40
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 5:39 pm

pt gru 16, 2016 1:15 pm

Witam
Koledzy mam problem wgralem w swoje esp LightSwitchx2 Ds18b20 i wylacza mi przekazniki po 4 minutach :(
Zybi
Posty: 1465
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt gru 16, 2016 1:20 pm

jemar pisze:Witam
Koledzy mam problem wgralem w swoje esp LightSwitchx2 Ds18b20 i wylacza mi przekazniki po 4 minutach :(
Który soft, to sprawdzę?
jemar
Posty: 40
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 5:39 pm

pt gru 16, 2016 1:23 pm

Lightswitch_x2_54_noFota_4M
Chyba ze gdzies kolego masz paczke do ESP8266 aby dzialaly mi 2 przekaznmiki i termometr ds18b20
Pozdrawiam
Zybi
Posty: 1465
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt gru 16, 2016 1:26 pm

jemar pisze:Lightswitch_x2_54_noFota_4M
Chyba ze gdzies kolego masz paczke do ESP8266 aby dzialaly mi 2 przekaznmiki i termometr ds18b20
Pozdrawiam
Tu masz:
https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... tSwitch-x2

wgraj kompilację v1.8.2
jemar
Posty: 40
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 5:39 pm

pt gru 16, 2016 1:30 pm

Ok dzieki za podpowiedz popatrze gdy wroce i dam znac
Dziekuje za szybka odpowiedz i Pozdrawiam
jemar
Posty: 40
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 5:39 pm

śr gru 28, 2016 1:47 pm

Dzieki :) za paczuche wszystko uruchomione dziala koncertowo :)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sty 12, 2017 11:23 am

Pobrałem ostatnią wersję (1.8.2) plików źródłowych i mam problem z kompilacją. Większość płytek z DS18B20 nie kompiluje się i wyskakuje taki błąd
supla_ds18b20.png
supla_ds18b20.png (102.9 KiB) Przejrzano 2884 razy
Dziwne bo dla sonoff_ds18b20 i gate_module_esp01_ds przechodzi bez problemu.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
kris.gie
Posty: 170
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

czw sty 12, 2017 11:42 am

Czy ktoś biegły mógłby popełnić soft bramowy 1.8.x w takiej wersji jak pierwotna, czyli obsługa 2 wyjść i 2 czujników otwarcia plus DHT22? U mnie soft w wersji 1.4 po podaniu zasilania ma na krótko stan wysoki na jednym z wyjść, co powoduje kliknięcie przekaźnika.
Zybi
Posty: 1465
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw sty 12, 2017 12:06 pm

kris.gie@gmail.com pisze:Czy ktoś biegły mógłby popełnić soft bramowy 1.8.x w takiej wersji jak pierwotna, czyli obsługa 2 wyjść i 2 czujników otwarcia plus DHT22? U mnie soft w wersji 1.4 po podaniu zasilania ma na krótko stan wysoki na jednym z wyjść, co powoduje kliknięcie przekaźnika.
Soft na moduł z flashem 4Mbyte, np. ESP-12E, lub po prostu WeMos D1 mini

https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/m ... _DHT22.rar
kris.gie
Posty: 170
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

czw sty 12, 2017 12:45 pm

Wielkie dzięki za naprowadzenie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-dev”