ESP8266 v1.8 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8706
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt paź 07, 2016 11:24 am

maghost pisze:Przemku, czy w nowej wersji da się prosto odwrócić logikę?
Interesuje mnie pull-up na wyjściu relay'ów w rs_module, aby po załączeniu był stan niski.
Gotowe. Teraz wystarczy dodać flagę RELAY_FLAG_HI_LEVEL_TRIGGER

np:
supla_relay_cfg[0].flags = RELAY_FLAG_RESET | RELAY_FLAG_HI_LEVEL_TRIGGER;
maghost
Posty: 99
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 12:30 am

pt paź 07, 2016 2:07 pm

Dzięki bardzo ;)
bicker
Posty: 367
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

sob paź 08, 2016 9:02 am

Witam,
kiedy można się spodziewać upublicznienia nowej wersji ??
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 08, 2016 9:06 am

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob paź 08, 2016 10:52 am

Czy działa Wam sterowanie przyciskami w nowej wersji?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 08, 2016 11:12 am

Chodzi o rs_module?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob paź 08, 2016 11:13 am

RS -a nie sprawdzałem, ale np. lightswitch
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 08, 2016 11:15 am

Zaraz skompiluję i sprawdzę...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 08, 2016 12:04 pm

Też nie działają
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 08, 2016 1:02 pm

Pojedynczy socket też nie działa z przycisku, taka sytuacja była na początku tej bety... potem zostało to przez Przemka naprawione...
Wersja sprzed ostatnich zmian działa OK.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-dev”