ESP8266 v1.8 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9441
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 26, 2016 10:58 am

Może coś zwiera przycisk ? Co masz w konsoli ?
panpiotus
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 05, 2016 8:06 am

śr paź 26, 2016 11:20 am

Ja mam to samo, nie wychodzi z trybu programowania. Pojawia sie na chwile w supla.org i ginie.
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

śr paź 26, 2016 11:25 am

pzygmunt pisze:Może coś zwiera przycisk ? Co masz w konsoli ?
Nie sprawdzałem ale po wgraniu obu wersji 1,6 działa z jedną róznicą wersja bez termometru LED sygnalizuje połączenie z wifi natomiast wersja z termometrem dioda jest martwa.
Mam moduł 5 pinowy więc chciałem wykorzystać dodatkowe GPIO dla termometru , Jest jakaś wersja 1,8 która działa?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9441
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 26, 2016 11:32 am

besix pisze:
pzygmunt pisze:Może coś zwiera przycisk ? Co masz w konsoli ?
Nie sprawdzałem ale po wgraniu obu wersji 1,6 działa z jedną róznicą wersja bez termometru LED sygnalizuje połączenie z wifi natomiast wersja z termometrem dioda jest martwa.
Mam moduł 5 pinowy więc chciałem wykorzystać dodatkowe GPIO dla termometru , Jest jakaś wersja 1,8 która działa?
https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/m ... 0_v1.8.zip
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

śr paź 26, 2016 11:49 am

Ta wersja 1,8 działa bez problemu ale jest bez termometru , nie pomyliłeś się Przemku ?
bicker
Posty: 411
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

śr paź 26, 2016 11:57 am

besix pisze:
Zybi pisze:
bicker pisze:Niestety coś u mnie nie działa
Bicker, wypróbuj moje kompilacje z wersją v1.8 źródeł.

W obu kompilacjach wgrywamy pod adresy 0x00000 i 0x40000, no i oczywiście flash 1MByte.
Zybi wgrywałem obie wersje Twojej kompilacji do czystego sonoffa i wchodzi w AP , daje się skonfigurować , w Cloud widać nowe urządzenie , które po chwili się rozłącza ,a moduł sam wchodzi ponownie w tryb AP .

mam dokładnie to samo..
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9441
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 26, 2016 11:58 am

Pomyliłem. Teraz powinno być ok. ;)
bicker
Posty: 411
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

śr paź 26, 2016 12:05 pm

pzygmunt pisze:Pomyliłem. Teraz powinno być ok. ;)
i ta wersja wgrala sie ladnie i dziala :)
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1625
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 26, 2016 12:38 pm

Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-dev”