Arduino - v1.5 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 07, 2018 1:25 pm

MMarcin pisze:
śr lut 07, 2018 1:17 pm
Witam.
Podczas kompilacji przykładowych kodów mam taki błąd:

fatal error: espmissingincludes.h: No such file or directory
#include "espmissingincludes.h"

Nie ogarniam tego błędu.
Jakie środowisko ? Chyba nie Arduino ?
MMarcin
Posty: 85
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

śr lut 07, 2018 1:28 pm

Arduino
MMarcin
Posty: 85
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

śr lut 07, 2018 1:29 pm

Chyba coś namieszałem. Czy jest link do najnowszej biblioteki zip dla arduino?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 07, 2018 1:32 pm

Wygląda jakbyś kompilował dla ESP8266

https://github.com/SUPLA/arduino
Tam masz przycisk "Clone or download"
MMarcin
Posty: 85
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

śr lut 07, 2018 1:34 pm

Tak to było dla esp. Przy uno jest ok.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 07, 2018 1:40 pm

MMarcin pisze:
śr lut 07, 2018 1:34 pm
Tak to było dla esp. Przy uno jest ok.
Spróbuj przykład SuplaNodeMCU
MMarcin
Posty: 85
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

śr lut 07, 2018 1:41 pm

Przy wersji biblioteki ver 1.0 kompilacje dla esp8266 szły bez problemu a przy 1.5 esp nie kompiluje się?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 07, 2018 3:18 pm

MMarcin pisze:
śr lut 07, 2018 1:41 pm
Przy wersji biblioteki ver 1.0 kompilacje dla esp8266 szły bez problemu a przy 1.5 esp nie kompiluje się?
Pobierz jeszcze raz z github-a
MMarcin
Posty: 85
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

śr lut 07, 2018 4:07 pm

Sprawdzę dopiero jutro rano. Dziękuję i pozdrawiam.
kubayashi
Posty: 34
Rejestracja: śr gru 14, 2016 4:45 pm

śr lut 07, 2018 7:03 pm

Niestety. Brak połączenia na z cloudem. Na starym kodzie i starej bibliotece łączy od razu. Dodam tylko że urządzenie usunięte wcześniej z clouda.
W logach na serialu tyko uzyskanie adresu ip.
ODPOWIEDZ