Arduino - v1.5 BETA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 08, 2018 2:42 pm

setRollerShutterFuncImpl - Poprawione
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 08, 2018 2:58 pm

MMarcin pisze:
czw lut 08, 2018 11:46 am
Zauważyłem że nie pokazuje mi jednej temperatury (2xDs18b20). W terminalu przesyła 2 temp. a w aplikacji i w cloud tylko jedną.
To był problem sięgający jeszcze poprzedniej wersji. Wartości nie były poprawnie przekazywane przy inicjowaniu kanałów.
Teraz wrzuciłem poprawkę.

https://github.com/SUPLA/arduino/commit ... 911d18e768
kubayashi
Posty: 34
Rejestracja: śr gru 14, 2016 4:45 pm

czw lut 08, 2018 9:32 pm

pzygmunt pisze:
czw lut 08, 2018 2:42 pm
setRollerShutterFuncImpl - Poprawione
Super.
Dzięki.
fadamako
Posty: 7
Rejestracja: ndz mar 26, 2017 9:01 am

pt mar 23, 2018 5:02 pm

Bardzo dziękuję za wersję rolet dla Arduino.
Działa super!
Wykonaliście kawał dobrej roboty!
AnatoliyRome
Posty: 47
Rejestracja: sob mar 04, 2017 7:34 pm

ndz kwie 01, 2018 8:04 am

pzygmunt pisze:
czw lut 08, 2018 10:16 am
kubayashi pisze:
śr lut 07, 2018 9:11 pm
Po zakomentowaniu linii

Kod: Zaznacz cały

SuplaDevice.setRollerShutterFuncImpl(&supla_rs_SavePosition, &supla_rs_LoadPosition, &supla_rs_SaveSettings, &supla_rs_LoadSettings)
Łączy bez problemu.
Procentowe otwieranie działa tylko z aplikacji.
Nie działają buttony.
Bez zakomentowania masz jakieś błędy?
Na buttonach masz pullup-a więc inicjacja zachodzi po zwarciu z GND, a następnie rozwarciu.
Musisz wcześniej ustawić odpowiednie PIN-y za pomocą metody
jak sprawić, by buttoni działały po podłączeniu do GND?
AnatoliyRome
Posty: 47
Rejestracja: sob mar 04, 2017 7:34 pm

ndz kwie 01, 2018 5:47 pm

zainstalowane 9 rollers - bardzo długo skalibrowane, Po ponownym uruchomieniu lub utracie komunikacji, zostaje ponownie skalibrowana.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz kwie 01, 2018 6:07 pm

AnatoliyRome pisze:
ndz kwie 01, 2018 5:47 pm
zainstalowane 9 rollers - bardzo długo skalibrowane, Po ponownym uruchomieniu lub utracie komunikacji, zostaje ponownie skalibrowana.

Kod: Zaznacz cały

void supla_rs_SavePosition(int channelNumber, int position) {
    // Save roller shutter position on flash memory.
    // *Arduino EEPROM is not recommended because of write cycle limits.
}

void supla_rs_LoadPosition(int channelNumber, int *position) {
    // Load roller shutter position from flash memory
}

void supla_rs_SaveSettings(int channelNumber, unsigned int full_opening_time, unsigned int full_closing_time) {
    // Save roller shutter settings on flash memory.
    // *Arduino EEPROM is not recommended because of write cycle limits.
}

void supla_rs_LoadSettings(int channelNumber, unsigned int *full_opening_time, unsigned int *full_closing_time) {
    // Load roller shutter settings from flash memory
}

SuplaDevice.setRollerShutterFuncImpl(&supla_rs_SavePosition, &supla_rs_LoadPosition, &supla_rs_SaveSettings, &supla_rs_LoadSettings);
Nie zapisuj w EEPROM ponieważ tam jest tylko 1000 cykli.
Zapisz w dodatkowej pamięci flash, albo na karcie SD.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 970
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

ndz kwie 01, 2018 6:26 pm

Przemku pisząc o pamięci flash czy mógłbyś zaproponować jakiś konkretny układ .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7424
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz kwie 01, 2018 6:29 pm

Myśle, że Google lepiej ode mnie zaproponuje ;)
AnatoliyRome
Posty: 47
Rejestracja: sob mar 04, 2017 7:34 pm

pn kwie 02, 2018 6:43 am

jak zmienić logikę buttons, powinien działać natychmiast po połączeniu się z GND?
ODPOWIEDZ