Nowe Sonoff-y

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 27, 2016 11:57 am

Dotarły nowe Sonoff-y. Teraz czas na dostosowanie softu.
Załączniki
IMG_6605.JPG
IMG_6605.JPG (1.66 MiB) Przejrzano 21805 razy
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

czw paź 27, 2016 12:12 pm

Prosimy o fotki z rozbebeszania urządzeń ;-)

P.S.
Ten "smart socket" nie spełnia polskich norm. Nie ma bolca. Szkoda.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw paź 27, 2016 12:20 pm

To z prawej to szklany wył światła? Pracuję obecnie nad "kanapką" do V2 na układzie TTP224 jako szklany panel
Ostatnio zmieniony czw paź 27, 2016 1:00 pm przez Espablo, łącznie zmieniany 1 raz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

czw paź 27, 2016 12:23 pm

Niby włącznik: https://www.itead.cc/sonoff-touch.html
Chociaż za wiele nie napisali co tam w środku siedzi.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 27, 2016 12:25 pm

W sonoff touch siedzi ESP8285
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 27, 2016 12:26 pm

Więcej zdjęć
Załączniki
IMG_6601.jpg
IMG_6601.jpg (1.5 MiB) Przejrzano 21795 razy
IMG_6603.jpg
IMG_6603.jpg (1.32 MiB) Przejrzano 21795 razy
IMG_6602.jpg
IMG_6602.jpg (1.36 MiB) Przejrzano 21795 razy
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

czw paź 27, 2016 12:27 pm

pzygmunt pisze:W sonoff touch siedzi ESP8285
To zastępuje zwykły włącznik (ma przekaźnik) ?
Czy to tylko "nadajnik" ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 27, 2016 12:35 pm

Ma przekaźnik. Zastępuje włącznik
wwpiotr
Posty: 26
Rejestracja: pt lis 04, 2016 9:14 am

pt lis 04, 2016 1:58 pm

O to właśnie chodziło, czy można to gdzieś kupić w rozsądnych cenach bo na ali i ebay nie ma :(

pzygmunt czy mógłbyś dodać zdjęcie jak gruba jest ramka z szybą ?
Espablo pisze:To z prawej to szklany wył światła? Pracuję obecnie nad "kanapką" do V2 na układzie TTP224 jako szklany panel
Pytanie czy TTP224 zadziała przez szybę ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lis 04, 2016 2:27 pm

To jest kompletne rozwiązanie. Nie trzeba do tego dodatkowej elektroniki.

https://www.itead.cc/smart-home/sonoff-touch.html

Szyba 2mm
Ramka 6mm
ODPOWIEDZ