Nowe Sonoff-y

okos
Posts: 66
Joined: Wed Jul 13, 2016 6:18 am

Fri Nov 04, 2016 4:01 pm

pzygmunt wrote:To jest kompletne rozwiązanie. Nie trzeba do tego dodatkowej elektroniki.

https://www.itead.cc/smart-home/sonoff-touch.html

Szyba 2mm
Ramka 6mm
Czy przeprowadziłeś już jakieś testy tego cuda pod suplą?...........bo wygląda to bardzo ciekawie :D
User avatar
pzygmunt
Posts: 4046
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Nov 04, 2016 4:15 pm

Na dniach się tym zajmę.
User avatar
michael
Posts: 543
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Nov 09, 2016 8:03 am

Witam,
temat tego Sonoff'a Touch bardzo mnie zainteresował. Chciałbym zamówić kilka sztuk, ale chciałbym mieć pewność, że niebawem pojawi się rozwiązanie dla Supli :) i w związku z tym zapytam nieśmiało - jak idą prace? :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
pzygmunt
Posts: 4046
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Nov 09, 2016 8:29 am

Jeszcze nie idą. Czekają w kolejce.
marcin.kasinski
Posts: 14
Joined: Thu Sep 29, 2016 4:15 pm

Thu Nov 10, 2016 7:50 am

pzygmunt wrote:Jeszcze nie idą. Czekają w kolejce.
A nie możesz zmienić priorytetów ? :)

Też mnie ciekawi jak to działa i czy można tam wgrać własny kod.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4046
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 10, 2016 5:16 pm

marcin.kasinski wrote:
pzygmunt wrote:Jeszcze nie idą. Czekają w kolejce.
A nie możesz zmienić priorytetów ? :)

Też mnie ciekawi jak to działa i czy można tam wgrać własny kod.
viewtopic.php?f=11&t=338
flisiu
Posts: 8
Joined: Sat Jan 07, 2017 4:08 am

Thu Feb 16, 2017 11:31 am

Witam
próbuję wgrać suplę do SONOFF4CH, jednak po wgraniu firmware np. wifisocket_x4_512_eagle moduł nie uruchamia się.
Próbowałem z innymi wifisocketx4.... to samo. Z całą pewnością należy zmienić w firmware nr GPIO lecz ( jak sądzę) sieć wifi powinna się włączyć.
Poniżej zdjęcia modułu. Jeśli opis na płytce jest prawidłowy to :
Relay1 - GPIO12
Relay2 - GPIO05
Relay3 - GPIO04
Relay4 - GPIO15

BTN1/CFG - GPIO0
BTN2 - GPIO9
BTN3/Input1 - GPI10
BTN4/Input2 - GPI14

Czy zmiana nr GPIO w firmware wystarczy czy trzeba przygotować specjalny dla SONOFF4CH ?
no i ... czy mogę poprosić o przygotowanie takiego firmware?
Attachments
20170216_122421.jpg
20170216_122421.jpg (119.63 KiB) Viewed 1057 times
20170216_122407.jpg
20170216_122407.jpg (209.07 KiB) Viewed 1057 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 4046
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 16, 2017 11:40 am

Tam jest ESP8285. SPI Mode musisz ustawić na DOUT
flisiu
Posts: 8
Joined: Sat Jan 07, 2017 4:08 am

Thu Feb 16, 2017 12:27 pm

Na Github w dziale ESP8285 jest tylko sonoff_touch.
To zapewne niepoprawna wersja do 4ch, czy szukać w innym miejscu ? czy muszę sam skompilować? ( z tym drugim może być problem :? )
flisiu
Posts: 8
Joined: Sat Jan 07, 2017 4:08 am

Thu Feb 16, 2017 1:09 pm

OK. Nie zrozumiałem za pierwszym razem :oops:
Po zmianie na DOUT moduł zadziałał jednak tak jak się spodziewałem nr GPIO są niepoprawne ( działa tylko pierwszy przekaźnik )
Jeszcze raz zwracam się z prośbą o przygotowanie odpowiedniego firmware.
Myślę że ten moduł może znaleźć szerokie zastosowanie ( 14$ za 4 kanały )
Post Reply