Timer

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8853
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 26, 2020 7:12 pm

https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... f7baca426b

Jeszcze tylko odpowiedni UI w aplikacji na smartfon i mamy obsługę timerów.
Wystarczy dodać do
channels[0].Flags |= SUPLA_CHANNEL_FLAG_COUNTDOWN_TIMER_SUPPORTED;

i w aplikacji pojawi się dodatkowy przycisk umożliwiający realizację funkcji "Załącz na zadany czas.... x godz. x min. x sek."
Patryk
Posty: 831
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob cze 27, 2020 12:15 pm

Czy dobrze rozumiem ?
Wystarczy dołożyć:
 

Kod: Zaznacz cały

channels[0].Flags |= SUPLA_CHANNEL_FLAG_COUNTDOWN_TIMER_SUPPORTED;
 
np tutaj:
 https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... off.c#L134

i będzie TIMER
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1207
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob cze 27, 2020 1:01 pm

Wychodzi na to, że tak ;)
hanuer
Posty: 59
Rejestracja: wt sty 07, 2020 1:10 am

sob cze 27, 2020 1:24 pm

Coś pięknego ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8853
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob cze 27, 2020 7:19 pm

Patryk pisze:
sob cze 27, 2020 12:15 pm
Czy dobrze rozumiem ?
Wystarczy dołożyć:
 

Kod: Zaznacz cały

channels[0].Flags |= SUPLA_CHANNEL_FLAG_COUNTDOWN_TIMER_SUPPORTED;
 
np tutaj:
 https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... off.c#L134

i będzie TIMER
Zgadza się
Patryk
Posty: 831
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob cze 27, 2020 7:52 pm

A więc z niecierpliwością czekamy. :D
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8853
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob cze 27, 2020 8:01 pm

W przyszłym tygodniu będzie
Patryk
Posty: 831
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz lip 05, 2020 6:24 pm

Pytanie tak z ciekawości.
Skompilowałem sobie w ramach testu z w/w funkcją (timera) soft (2.7.21).
Czy (na dzień dzisiejszy) serwer (już) sam wyłącza lub załącza  "wyłacznik" po 30 sekundach, gdy zostanie użyty  z poziomu aplikacji mobilnej (android) lub CLUD-a?
Natomiast po ręcznym załączeniu lub wyłączeniu "wyłącznika" ( przyciskiem fizycznym ) przełączenie NIE następuje po 30 sekundach. ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8853
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lip 05, 2020 6:33 pm

Musisz zaczekać na dodatkowy przycisk w aplikacji mobilnej, który aktywuje timer.
krycha88
Posty: 767
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn lip 06, 2020 4:51 am

czyli czym się różnic timer od zwykłego automatu schodowego? W timerze będzie można dodatkowo podać czas w hhmmss a nie tylko w sekundach?
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-dev”