SUPLA_CHANNEL_FLAG_CHANNELSTATE

Awatar użytkownika
klew
Posty: 1529
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn lip 27, 2020 9:17 am

kris.sg pisze:
pn lip 27, 2020 7:26 am
Tak zapytam nieśmiało, kiedy można liczyć na update supli dla dockera co by się cieszyć z nowej funkcjonalności :)
Urządzenia wykonawcze wymagają aktualizacji, aby te dane wysyłały. Na gotowych modułach chyba tego jeszcze nigdzie nie ma.
kris.sg
Posty: 162
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

pn lip 27, 2020 1:11 pm

@klew czytam forum na bieżąco :)
skompilowałem sobie softa z flagą i wgrałem, czekam teraz na clouda
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1529
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn lip 27, 2020 2:07 pm

kris.sg pisze:
pn lip 27, 2020 1:11 pm
@klew czytam forum na bieżąco :)
skompilowałem sobie softa z flagą i wgrałem, czekam teraz na clouda
@lukfud napisał, że to "działa na własnych instancjach" - więc chyba to jest już dostępne.

BTW. urządzenie trzeba wyrzucić z clouda i zarejestrować od nowa, aby ta opcja się pojawiła.
kris.sg
Posty: 162
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

pn lip 27, 2020 2:16 pm

o tym nie pomyslalem dzieki sprawdzę
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1529
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn lip 27, 2020 2:20 pm

kris.sg pisze:
pn lip 27, 2020 2:16 pm
o tym nie pomyslalem dzieki sprawdzę
A pisałeś, że czytasz na bieżąco :P
kris.sg
Posty: 162
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

pn lip 27, 2020 2:21 pm

faktycznie działa
dzięki @klew
chyba czytam mało uważnie :)
lukfud
Posty: 658
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz sie 02, 2020 9:29 pm

klew pisze:
pn lip 27, 2020 2:07 pm
@lukfud napisał, że to "działa na własnych instancjach" - więc chyba to jest już dostępne.
BTW. urządzenie trzeba wyrzucić z clouda i zarejestrować od nowa, aby ta opcja się pojawiła.
Jeśli ktoś ma dostęp do bazy, to ponowna rejestracja nie jest konieczna, wystarczy dodać flagę 65536 w tabeli supla_dev_channel.
Przy okazji, w androidowej aplikacji (2.3.50) przy kanale temperatury i wilgotności, "i" nakłada się na ikonę termometru.
Załączniki
screen.png
screen.png (15.26 KiB) Przejrzano 643 razy
kris.sg
Posty: 162
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

pn sie 03, 2020 7:59 am

lukfud pisze:
ndz sie 02, 2020 9:29 pm
klew pisze:
pn lip 27, 2020 2:07 pm
@lukfud napisał, że to "działa na własnych instancjach" - więc chyba to jest już dostępne.
BTW. urządzenie trzeba wyrzucić z clouda i zarejestrować od nowa, aby ta opcja się pojawiła.
Jeśli ktoś ma dostęp do bazy, to ponowna rejestracja nie jest konieczna, wystarczy dodać flagę 65536 w tabeli supla_dev_channel.
Przy okazji, w androidowej aplikacji (2.3.50) przy kanale temperatury i wilgotności, "i" nakłada się na ikonę termometru.
@lukfud możesz dać przykład komendy ?
Będę wdzieczny :)
lukfud
Posty: 658
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn sie 03, 2020 9:00 am

kris.sg pisze:
pn sie 03, 2020 7:59 am
@lukfud możesz dać przykład komendy ?
Będę wdzieczny :)

Kod: Zaznacz cały

docker exec supla-db mysql -u supla --password=<hasło do bazy z pliku .env> supla -e "UPDATE supla_dev_channel SET flags = 65536 WHERE id = <id kanału>"
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9609
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sie 03, 2020 9:11 am

Powinno być

flags = flags | 65536

lub

flags = flags | 0x10000
ODPOWIEDZ

Wróć do „supla-dev”