Harmonogramy

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12894
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

To jest poprawne wywołanie. Może przekieruj sobie wyjście gdzieś do pliku aby wyłuskać log.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2055
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Instancję mam zainstalowaną przez terminal, kiedyś była przez kreator. Swego czasu miałem problem z MQTT i szukając przyczyny stawiałem obok instancję z terminala. Kontenery się gryzły dlatego w .env zmieniłem nazwę projektu z supla na supla_test.
Nie wiem czy to to, ale 3 dni temu wieczorem zmieniłem w .env nazwę projektu z powrotem na supla i przyszłe wykonania harmonogramu się następnego dnia pojawiły.
zrzut20.10.jpg
zrzut20.10.jpg (272.49 KiB) Przejrzano 352 razy
zrzut21.10.jpg
zrzut21.10.jpg (252.87 KiB) Przejrzano 352 razy
zrzut22.10.jpg
zrzut22.10.jpg (292.99 KiB) Przejrzano 352 razy
Wygląda jakby sytuacja się naprawiła, choć zrzut z dzisiaj mnie jeszcze zastanawia. Zobaczę jeszcze dzisiaj po 18 i w poniedziałek, po porannym wykonaniu, czy przyszłe wykonania się dopisują.
Czy nazwa projektu może być przyczyną? A może nazwa projektu jest jakoś powiązana z suplowym Bundlem?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2055
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

No i dupa. Sprawdzałem wczoraj wieczorem i było tylko jedno dzisiejsze poranne włączenie. Dzisiaj po wykonaniu nic nowego się nie pojawiło i brak przyszłych wykonań :cry:
zrzut25.10.jpg
zrzut25.10.jpg (186.48 KiB) Przejrzano 289 razy
pzygmunt pisze: śr paź 20, 2021 7:10 am To jest poprawne wywołanie. Może przekieruj sobie wyjście gdzieś do pliku aby wyłuskać log.
Tak wystarczy?

Kod: Zaznacz cały

* * * * * root su - www-data -s /bin/bash -c "/usr/local/bin/php /var/www/cloud/bin/console supla:dispatch-cyclic-tasks" > /proc/1/fd/1 2>/proc/1/fd/2 &>> /var/log/cron.log
Plik się utworzył, ale na razie jest pusty :roll:
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12894
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Usun
> /proc/1/fd/1 2>/proc/1/fd/2

Choć to powyższe powinno Ci wrzucać logi na stdout i stderr co możesz wyświetlić z poziomu dockera.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2055
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pzygmunt pisze: pn paź 25, 2021 10:39 am Usun
> /proc/1/fd/1 2>/proc/1/fd/2

Choć to powyższe powinno Ci wrzucać logi na stdout i stderr co możesz wyświetlić z poziomu dockera.
Zanim przekierowałem outputy sprawdzałem dockerowe logi kontenerów, nic tam nadzwyczajnego nie widziałem. Usunąłem więc tak jak napisałeś i zostawiłem tylko dopisane przekierowanie obu wyjść &>> do pliku.
Potem edytowałem ten 'Nowy' harmonogram, żeby wygenerować przyszłe uruchomienia i chciałem sprawdzić ile wpisów jest do przodu bezpośrednio w bazie, ale przyszedł jeden z drugim zagadał, czasu brakło i nie sprawdziłem.

Dziś rano doznałem szoku :shock: :o

Plik z logiem jest nadal pusty, ale ten 'Nowy' harmonogram, jak i te wcześniejsze, które to nadal mam aktywne, ale które nie miały przyszłych wykonań bo się po prostu przestały tworzyć, dzisiaj mają wpisy na kilka dni do przodu :?
Totalnie tego nie rozumiem :roll:

Obserwuję to jednak dalej i nic nie ruszam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „CLOUD”