Harmonogramy

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7364
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 01, 2018 5:34 pm

shimano73 pisze:
pn wrz 25, 2017 9:36 am
Mam takie pytanie , ponieważ nie mogę teraz tego sprawdzić. Taka sytuacja : harmonogram ma załączyć kanał w module np o 22.00 , ale o 21.55 moduł utracił łączność,np energetyka wyłączyła prąd i złączyła o 22.10 . Czy w takiej sytuacji harmonogram będzie pamiętał że miał załączyć ten kanał.
Jaki masz czas ustawiony zamknięcia ?
Czy masz dodatkowo podłączony czujnik otwarcia ?
Demark
Posty: 16
Rejestracja: sob gru 23, 2017 5:42 am

pn mar 12, 2018 8:10 am

Witam.
Nie za bardzo wiem gdzie zgłosić błąd, dlatego postanowiłem napisać w tym temacie.
W harmonogramie podczas ustawiania jest data rozpoczęcia i data zakończenie, u mnie było ustawione od 4 marca do 10 marca, myślałem że po 10 marca harmonogram wstrzyma swoje działanie, a dziś (12 marca) nadal kontynuował zadanie.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (37.76 KiB) Przejrzano 2378 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7364
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 12, 2018 8:20 am

Demark pisze:
pn mar 12, 2018 8:10 am
Witam.
Nie za bardzo wiem gdzie zgłosić błąd, dlatego postanowiłem napisać w tym temacie.
W harmonogramie podczas ustawiania jest data rozpoczęcia i data zakończenie, u mnie było ustawione od 4 marca do 10 marca, myślałem że po 10 marca harmonogram wstrzyma swoje działanie, a dziś (12 marca) nadal kontynuował zadanie.
Wrzuć screen z edycji tego harmonogramu
Demark
Posty: 16
Rejestracja: sob gru 23, 2017 5:42 am

czw mar 15, 2018 1:46 pm

pzygmunt pisze:
pn mar 12, 2018 8:20 am
Demark pisze:
pn mar 12, 2018 8:10 am
Witam.
Nie za bardzo wiem gdzie zgłosić błąd, dlatego postanowiłem napisać w tym temacie.
W harmonogramie podczas ustawiania jest data rozpoczęcia i data zakończenie, u mnie było ustawione od 4 marca do 10 marca, myślałem że po 10 marca harmonogram wstrzyma swoje działanie, a dziś (12 marca) nadal kontynuował zadanie.
Wrzuć screen z edycji tego harmonogramu
Witam. przesyłam załącznik oczywiście dany teraz się zmieniły, ponieważ go wyłączyłem, ale tak miej więcej wyglądało.
Załączniki
Przechwytywanie2.PNG
Przechwytywanie2.PNG (47.68 KiB) Przejrzano 2286 razy
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 582
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

czw kwie 12, 2018 10:00 pm

Czy jest szansa na wprowadzenie opcji do rolet "zasłoń częściowo" z poziomu harmonogramu? Przykładowo mamy piękny poranek z pełnym otwarciem okien, ale w południe słońce za bardzo wali przez okno i żeby zamknąć troszkę rolety, przed wieczorem żeby za ciemno nie było w pokoju to znów troszkę do góry opcją otwórz częściowo.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
flowerek
Posty: 108
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

pt kwie 13, 2018 7:54 am

w harmonogramach masz "odsłoń częściowo" wiec żeby zasłonić częściowo robisz tak samo tyle ze % ustawiasz jako 100-% odsłonięcia
czyli ustawiasz sobie ręcznie roletę na taki poziom jak chcesz mieć i sprawdzasz w aplikacji ile to % pokazuje - np. pokazuje 40%

wiec robisz sobie haromonogram odsłoń częściowo 60% (100-40)

u mnie działa :)
Kamus125
Posty: 13
Rejestracja: sob lut 17, 2018 8:19 am

pn kwie 16, 2018 10:03 pm

Witam
Czy jest możliwość zapisania więcej niż 20 harmonogramów?
iborkim
Posty: 28
Rejestracja: sob cze 11, 2016 10:59 am

wt kwie 17, 2018 9:21 am

Jest możliwość wykonywania harmonogramu co drugi tydzień?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1666
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt kwie 17, 2018 9:55 am

Aktualnie nie. Być może to umożliwi takie zastosowanie.
k0b3
Posty: 5
Rejestracja: pt wrz 07, 2018 6:33 pm

pt wrz 07, 2018 6:39 pm

Witajcie.

Jestem tu nowy dlatego chciałem się przywitać. Od razu mam pytanie odnośnie harmonogramów. Próbowałem je konfigurować i niestety dają się zapisać natomiast nie przełączają przekaźnika w urządzeniu wykonawczym. Urządzenie wykonawcze to Zamel Supla ROW-01. Z poziomu aplikacji telefonicznej włączanie i wyłączanie oświetlenia chodzi natomiast po wpisaniu harmonogramów w Cloud nie działają. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Kuba

Załączam jeszcze zrzuty ekranu do włączenia o 19.15 w każdy dzień tygodnia i wyłączenia o 23.30 również w każdy dzień tygodnia.
Załączniki
off.jpg
off.jpg (156.99 KiB) Przejrzano 1588 razy
on.jpg
on.jpg (163.37 KiB) Przejrzano 1588 razy
ODPOWIEDZ