CLOUD v2.0 BETA

kdf
Posty: 20
Rejestracja: śr kwie 12, 2017 6:29 pm

sob kwie 15, 2017 5:35 pm

Zwracam honor. Tu raczej będzie problem bo zawsze podnoszenie ze względu na ciężar rolety będzie trwało dłużej. Prawdopodobnie w warunkach zimowych różnica będzie jeszcze większa.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8712
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob kwie 15, 2017 5:53 pm

kdf pisze:
sob kwie 15, 2017 5:35 pm
Zwracam honor. Tu raczej będzie problem bo zawsze podnoszenie ze względu na ciężar rolety będzie trwało dłużej. Prawdopodobnie w warunkach zimowych różnica będzie jeszcze większa.
Sprawdziliśmy chwile temu na roletach z dobrej jakości silnikami i różnica to 2 sek. Więc dodałem drugi parametr
kdf
Posty: 20
Rejestracja: śr kwie 12, 2017 6:29 pm

ndz kwie 16, 2017 6:30 pm

Przy kilku zmianach np z 30% na 80% wszystko by się pokiełbasiło i nie ma szans na w miarę precyzyjne ustawienie. Przy każdej zmianie roleta musiała by się do końca podnieść (lub opuścić) by od tego miejsca w miarę precyzyjnie się ustawiła (zgodnie z zaprogramowanym czasem).
maghost
Posty: 99
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 12:30 am

pn kwie 17, 2017 9:39 am

kdf pisze:
ndz kwie 16, 2017 6:30 pm
Przy każdej zmianie roleta musiała by się do końca podnieść (lub opuścić) by od tego miejsca w miarę precyzyjnie się ustawiła (zgodnie z zaprogramowanym czasem).
Choć myślę, że rzadko kto korzystałby w ten sposób 30% - 80% cały czas.

Max bezpieczne rozwiązanie wg mnie to właśnie 30% - 80% normalnie, a kolejne to przeliczenie gdzie roleta miałaby bliżej i ewentualnie przesunięcie do tego końca, do którego jest bliżej a następnie do zadanej wartości. Choć wyjdzie wszytko w praktyce ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8712
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 18, 2017 8:12 am

Każde pełne zamknięcie/otwarcie ponownie "skalibruje" mechanizm procentowego otwarcia.
sroka222
Posty: 33
Rejestracja: ndz wrz 25, 2016 10:45 am

wt kwie 18, 2017 10:11 am

Jak długo potrwają testy?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8712
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 18, 2017 10:33 am

Do końca tygodnia.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1110
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt kwie 18, 2017 10:56 am

Po tym tygodniu pojawi się skrypt aktualizujący dla własnych serwerów?
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8712
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 18, 2017 11:23 am

Tak
kdf
Posty: 20
Rejestracja: śr kwie 12, 2017 6:29 pm

wt kwie 18, 2017 4:28 pm

Nie do końca jeszcze jestem rozgarnięty w temacie więc stąd moje pytanie.
Mam podłączone trzy wyłączniki Sonoff. Na początku wszystkie w jednej lokalizacji którą nazwałem "sklep". Następnie utworzyłem następną lokalizację "dom" w której przypisałem jeden z wyłączników. Czy na smartfonie nie powinna się ukazać ta lokalizacja? Jak na razie mam tylko nagłówek "sklep" pod którym mam ikony do przełączania wszystkich trzech wyłączników.
ODPOWIEDZ

Wróć do „CLOUD”