CLOUD v2.0 BETA

User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Apr 18, 2017 4:57 pm

Usuń tego sonofa ze sklepu to pojawi Ci się w domu :)
Pozdrawiam
Wojtek
kdf
Posts: 20
Joined: Wed Apr 12, 2017 6:29 pm

Tue Apr 18, 2017 5:12 pm

Generalnie na stronie beta-cloud jest wszystko OK. Otwierając zakładkę lokalizacje widać ikony jednej i drugiej, otwierając je to w jednej są zarejestrowane dwa Sonoffy, w drugiej jeden i tu jest niby OK. Kwestia tylko aplikacji w smartfonie gdzie wszystkie trzy wyłączniki są pod jedną lokalizacją "sklep" (która była pierwszą lokalizacją). Kontrolę mam nad wszystkimi trzema.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6870
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 19, 2017 6:33 am

kdf wrote:
Tue Apr 18, 2017 5:12 pm
Generalnie na stronie beta-cloud jest wszystko OK. Otwierając zakładkę lokalizacje widać ikony jednej i drugiej, otwierając je to w jednej są zarejestrowane dwa Sonoffy, w drugiej jeden i tu jest niby OK. Kwestia tylko aplikacji w smartfonie gdzie wszystkie trzy wyłączniki są pod jedną lokalizacją "sklep" (która była pierwszą lokalizacją). Kontrolę mam nad wszystkimi trzema.
Klikasz w beta-cloud.supla.org w danych urządzenia "Zmień lokalizację" i tyle
kdf
Posts: 20
Joined: Wed Apr 12, 2017 6:29 pm

Wed Apr 19, 2017 7:10 am

No i zmienić ID i hasło w samych urządzeniach wykonawczych?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6870
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 19, 2017 7:16 am

Nie musisz
kdf
Posts: 20
Joined: Wed Apr 12, 2017 6:29 pm

Wed Apr 19, 2017 7:19 am

Ale zmieniłem.
Zrzut z Supla Cloud:
Supla.jpg
Supla.jpg (132.68 KiB) Viewed 1441 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6870
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 19, 2017 7:21 am

To wtedy nie przenosisz urządzenia w cloudzie tylko je musisz usunąć.
kdf
Posts: 20
Joined: Wed Apr 12, 2017 6:29 pm

Wed Apr 19, 2017 7:30 am

Tyle że na tą chwilę w lokalizacji "sklep" nie na czego usuwać.
Attachments
Supla2.jpg
Supla2.jpg (116 KiB) Viewed 1440 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6870
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 19, 2017 7:32 am

Masz tam jedno urządzenie z tego co widać
kdf
Posts: 20
Joined: Wed Apr 12, 2017 6:29 pm

Wed Apr 19, 2017 7:39 am

W lokalizacji "sklep" jest jedno urządzenie, w lokalizacji "dom" dwie (tak jak widać na zrzutach ekranu z tych dwóch lokalizacji). Na smartfonie wszystkie trzy urządzenia są pod lokalizacją "sklep".
Może muszę wszystkie urządzenia usunąć i skonfigurować ponownie?
Post Reply