Oryginalna lokalizacja

User avatar
Lector
Posts: 415
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Wed Oct 03, 2018 8:18 am

Dlaczego pojawia się taka informacja po wejściu w urządzenie?

Przecież domyślnie wszystkie urządzenia dodają się do pierwszej lokalizacji (z najniższym numerem - chyba) którą użytkownik stworzył na koncie.
A nie koniecznie jest ona docelową lokalizacją.
Attachments
Screenshot_2018-10-03 Sypialnia H801-RGBWW - SUPLA Cloud.png
Screenshot_2018-10-03 Sypialnia H801-RGBWW - SUPLA Cloud.png (40.88 KiB) Viewed 6183 times
User avatar
michael
Posts: 846
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Oct 03, 2018 8:20 am

W ręcznej konfiguracji modułu podałeś lokalizację "Test oprogramowania". Stąd tutaj pokazuje jaka jest oryginalna lokalizacja urządzenia.
Pierwszą lokalizację przypisuje przy dodawaniu modułu, za pomocą e-maila.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Lector
Posts: 415
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Wed Oct 03, 2018 8:25 am

W ręcznej konfiguracji to masz na myśli konfigurację modułu w 192.168.4.1?
Bo tam jakość nie widzę wyboru lokalizacja.

Ostatnio przy wgrywaniu "Firmware Multiboard" nie mam domyślnej lokalizacja dla Sonoff 4CH Pro, ale dla wcześniej dodanego modułu z firmware od @Zybi już jest.
User avatar
michael
Posts: 846
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Oct 03, 2018 8:28 am

Może wgrywałeś nowy soft bez czyszczenia i uchowała się stara konfiguracja, stąd takie jaja :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
Lector
Posts: 415
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Wed Oct 03, 2018 8:29 am

Ogólnie to po kliknięciu linku "Oryginalna lokalizacja" jest brak strony :P
Attachments
Screenshot_2018-10-03 Lokalizacje - SUPLA Cloud.png
Screenshot_2018-10-03 Lokalizacje - SUPLA Cloud.png (58.5 KiB) Viewed 6172 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 5710
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Oct 03, 2018 8:59 am

To już błąd. Do poprawki.
User avatar
Demolkaa
Posts: 85
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Thu Feb 07, 2019 1:33 pm

Zmieniłem sobie lokalizację jednego sonofa i mam właśnie info o tej oryginalnej lokalizacji. Jak nacisnę na to to wchodzi mi do tej lokalizacji ale w niej nie mam nic przypisane. Idzie to zmienić?
User avatar
Lector
Posts: 415
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Thu Feb 07, 2019 3:45 pm

Na tej stronie jest jest podana domyślna lokalizacja (pierwsza utworzona).
Image

Jak chcesz przypisać do odpowiedniej to przejdź do zakładki lokalizacje i tam masz wszystkie po wejściu do żądanej masz jej ID i hasło.
Więc usuń i dodaj na nowo moduł do wybranej lokalizacji.
User avatar
Demolkaa
Posts: 85
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Thu Feb 07, 2019 5:11 pm

Każdy moduł zawsze lądował w tej samej lokalizacji i jak później zmieniałem ją nie było problemów tylko z tym basikiem.
Obecnie lokalizację zostawiłem na nowe urządzenia a później je będę przenosił łatwiej się będzie połapać jak będzie się ich zbierać.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5710
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 07, 2019 5:31 pm

Lector wrote:
Wed Oct 03, 2018 8:29 am
Ogólnie to po kliknięciu linku "Oryginalna lokalizacja" jest brak strony :P
Najwyraźniej usunąłeś oryginalną lokalizację.
Post Reply