CLOUD v2.3 BETA

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1102
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw gru 13, 2018 11:48 am

Espablo pisze:
czw gru 13, 2018 11:07 am
Po kliknięciu na Utwórz konto nic się nie dzieje. Czekałem na obrazek z reCATPCHA i nic nie wyskoczyło. Robiłem to kilka razy i czekałem dłuższą chwilę. Niestety dopiero Firefox dał radę.
U nnie rejestracja poszła od strzału i o dziwo bez żadnego captcha. Logowanie też.
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 13, 2018 11:56 am

pzygmunt pisze:
czw gru 13, 2018 11:07 am
QLQ pisze:
śr gru 12, 2018 10:03 pm
Nie mogę dodać ikony. Ikona 156x156 pikseli , rozmiar 2KB
Poprawione
zarządzanie ikonkami (rozmiar 210x156), zestawami (dodawanie , edycja, usuwanie) działa super u mnie :) pod CHROME.
Pod EDGE dalej się nie da dodawać ikonek (ale chrome w zupełności wystarczy)

Lista zmian cloud 2.3 jest godziwa , ale ze strony zwykłego użytkownika, to co można przetestować :
- linki bezpośrednie działają ze wszystkimi możliwymi funkcjami
- własne ikony działają jak należy

Czekam teraz na aplikacje :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7717
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw gru 13, 2018 12:33 pm

wsosniak pisze:
czw gru 13, 2018 11:56 am
pzygmunt pisze:
czw gru 13, 2018 11:07 am
QLQ pisze:
śr gru 12, 2018 10:03 pm
Nie mogę dodać ikony. Ikona 156x156 pikseli , rozmiar 2KB
Poprawione
zarządzanie ikonkami (rozmiar 210x156), zestawami (dodawanie , edycja, usuwanie) działa super u mnie :) pod CHROME.
Pod EDGE dalej się nie da dodawać ikonek (ale chrome w zupełności wystarczy)

Lista zmian cloud 2.3 jest godziwa , ale ze strony zwykłego użytkownika, to co można przetestować :
- linki bezpośrednie działają ze wszystkimi możliwymi funkcjami
- własne ikony działają jak należy

Czekam teraz na aplikacje :)
Jedną z aplikacji możesz przetestować tutaj:
https://beta.supla.fracz.com
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 13, 2018 12:44 pm

pzygmunt pisze:
czw gru 13, 2018 12:33 pm

Jedną z aplikacji możesz przetestować tutaj:
https://beta.supla.fracz.com
juz wczoraj sie tam zalogowałem loginem z clouda, stworzyłem scenę ,..... i chodzi , chociaż powiem szczerze , ja nie mam co tutaj testować bo nie uzywam powiadomień (z warunkami) , termostatu .... "zostawiam" te testy dla innych :)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1791
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw gru 13, 2018 1:05 pm

wsosniak pisze:
śr gru 12, 2018 6:50 pm
pod przeglądarką EDGE wybranie ikonki niczym nie skutkuje (obszar gdzie miałaby pokazac się ikona , nie zmienia się, nowa ikonka nie pokazuje się )
Która wersja edga? U mnie działa :(

Nawet IE 11 u mnie działa :D
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 13, 2018 1:39 pm

fracz pisze:
czw gru 13, 2018 1:05 pm
wsosniak pisze:
śr gru 12, 2018 6:50 pm
pod przeglądarką EDGE wybranie ikonki niczym nie skutkuje (obszar gdzie miałaby pokazac się ikona , nie zmienia się, nowa ikonka nie pokazuje się )
Która wersja edga? U mnie działa :(

Nawet IE 11 u mnie działa :D
a u mnie niestety kapa - a w IE11 to nawet strona logowania nie chce się otworzyć (komunikat "....check if JS scripts are loaded correctly" - patrz w załączniku ) . Coś jakby w jakieś zabezpieczenie w windows albo w IE blokowało...…. (mam WIN10 PRO 64-bit )
Załączniki
edge.png
edge.png (13.79 KiB) Przejrzano 829 razy
ie.png
ie.png (64.99 KiB) Przejrzano 829 razy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1067
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw gru 13, 2018 1:48 pm

U mnie na Edge'u działa, aczkolwiek chyba drugi raz w życiu otworzyłem tą przeglądarkę :)
Pierwszy raz po to, żeby pobrać Firefox'a :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1915
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw gru 13, 2018 1:49 pm

Na operze śmiga bez problemu :).
Pozdrawiam
Wojtek
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 13, 2018 1:57 pm

@fracz - nie wiem czy jest sens teraz się taką pierdołą zajmować (że nie chodzi pod EDGE) . Po prostu używam/mam takie dwie przeglądarki i sprawdziłem na obydwu (po chrome śmiga aż ta lala :) ). W perspektywie tego , jakie plany ma Microsoft do EGDE-a , to chyba nie ma sensu się tym zajmować (ma porzucić w ogóle egde-a na rzecz nowej przeglądarki którą zbuduje na bazie silnika ….. chrome-a :) )

https://ithardware.pl/aktualnosci/micro ... -7952.html
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

czw gru 13, 2018 4:24 pm

Ja nie mogę sie zalogowac ani używając supla,org i supla script
ODPOWIEDZ