CLOUD v2.3 BETA

dominik.l
Posty: 38
Rejestracja: ndz paź 14, 2018 5:52 pm

sob gru 15, 2018 6:39 pm

czy po skończeniu fazy testów każdy będzie musiał wszystko utworzyć na nowo w cloud 2.3 czy potencjalny użytkownik dotychczasowej wersji zostanie z automatu przeniesiony na 2.3 ??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8398
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob gru 15, 2018 8:37 pm

dominik.l pisze:
sob gru 15, 2018 6:39 pm
czy po skończeniu fazy testów każdy będzie musiał wszystko utworzyć na nowo w cloud 2.3 czy potencjalny użytkownik dotychczasowej wersji zostanie z automatu przeniesiony na 2.3 ??
Wszyscy istniejący użytkownicy na cloud.supla.org zostaną z automatu zmigrowani do v2.3
Awatar użytkownika
elhenio
Posty: 89
Rejestracja: wt sty 02, 2018 1:30 pm

sob gru 15, 2018 8:47 pm

Fajnie to działa w Excelu.
Testowałem dzisiaj trochę, dopiąłem teraz temperaturę, można budować wykres odczytów bez konieczności zaciągania z Supla.
Skonfigurowałem jeszcze powiadamianie SMS o zmienianie stanu.
Wiadomo, że to nie to samo ale Excel wymiata :)

PS Zabawa z Excelem ma też ciemne strony... przy przełączaniu kabli coś poszło nie tak i spaliłem jeden modułu :(:(:(
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob gru 15, 2018 9:49 pm

Wstaw tego Excela jeżeli możesz. Chętnie bym się tym pobawil, a na gotowy zawsze łatwiej :)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob gru 15, 2018 10:19 pm

cino111 pisze:
sob gru 15, 2018 9:49 pm
Wstaw tego Excela jeżeli możesz. Chętnie bym się tym pobawil, a na gotowy zawsze łatwiej :)
Też bym chętnie tym się pobawił, trochę znam exela ale chyba nie aż tyle by stworzyć coć takiego :]
Awatar użytkownika
elhenio
Posty: 89
Rejestracja: wt sty 02, 2018 1:30 pm

ndz gru 16, 2018 9:01 am

Excela mam tylko w wersji testowe (w sensie mój arkusz), będę nad nim pracował aby stworzyć coś ciekawego.
Poświęciłem na niego 15 min pracy, trudno to nazwać skończonym arkuszem, a przemyśleć trzeba sporo.

Na dzisiaj zrobiłem tylko próby ze sterowaniami, wejściami i temperaturą. Oczywiście mogę go udostępnić jak uporządkuję i ogarnę.
Jak w każdej aplikacji trzeba widzieć koniec aby zacząć i nie poprawiać.
Ostatnio zmieniony wt gru 18, 2018 3:54 pm przez elhenio, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
BomaszN
Posty: 20
Rejestracja: pt lis 17, 2017 8:52 am

pn gru 17, 2018 4:24 pm

Z mojej strony szybki test rolet na SRW-01:

- rejestracja i dodanie - bez problemów
- linki bezpośrednie otwórz/zamknij - wg mnie działają odwrotnie - odsłoń zamyka/zasłoń otwiera roletę (na aktualnym serwerze i aplikacji strzałki zgadzają się z ruchem rolety więc to nie kwestia kablowania
- link bezpośredni - otwórz częściowo - zwraca bład 500 i brak akcji - nie znalazłem też miejsca żeby zdefiniować co to znaczy częściowo
Aktualny system:
4xSRW-01 | 1xPNW-01 | 1xSonoff Basic + DS18B20 | 1xSonoff TH10 + AM2301
Still to connect:
1xROW-02 | 1xSonoff Basic | 2xSonoff TH10
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn gru 17, 2018 7:15 pm

BomaszN pisze:
pn gru 17, 2018 4:24 pm
Z mojej strony szybki test rolet na SRW-01:

- rejestracja i dodanie - bez problemów
- linki bezpośrednie otwórz/zamknij - wg mnie działają odwrotnie - odsłoń zamyka/zasłoń otwiera roletę (na aktualnym serwerze i aplikacji strzałki zgadzają się z ruchem rolety więc to nie kwestia kablowania
- link bezpośredni - otwórz częściowo - zwraca bład 500 i brak akcji - nie znalazłem też miejsca żeby zdefiniować co to znaczy częściowo
u mnie to samo : otworz / zamknij jest na odwrót, otwarcie częściowo zwraca ten sam błąd co u @BomaszN
Odczyt jest poprawny
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn gru 17, 2018 7:47 pm

Potwierdzam, naprawiam...
wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

wt gru 18, 2018 10:21 pm

cino111 pisze:
sob gru 15, 2018 9:49 pm
Wstaw tego Excela jeżeli możesz. Chętnie bym się tym pobawil, a na gotowy zawsze łatwiej :)
W załączniku masz prostego excela, który pokazuje mechanizm jak wywoływać te linki bezpośrednie . Otworz go i wpisz swoje linki. I masz 3 przyciski i poklikaj :)

W excelu w zakładce WIDOK masz MAKRA -> WYŚWIETL MAKRA a potem EDYCJA na jednym z nich i masz kod w VB .
Załączniki
test linków.xlsm
(21.3 KiB) Pobrany 101 razy
ODPOWIEDZ