CLOUD v2.3 BETA

Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 156
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

śr gru 19, 2018 4:03 am

fracz pisze:
sob gru 15, 2018 2:20 pm
Nie wiedziałem że można takie rzeczy w Excelu robić :shock:
A potem to sobie wydrukuje i powiesi w salonie. 😂
Ps. Sory taki żart, nie mogłem sobie darować.
A tak poważnie, czarna magia 😉
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
wsosniak
Posty: 405
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

śr gru 19, 2018 5:37 am

bulek68 pisze:
śr gru 19, 2018 4:03 am
fracz pisze:
sob gru 15, 2018 2:20 pm
Nie wiedziałem że można takie rzeczy w Excelu robić :shock:
A potem to sobie wydrukuje i powiesi w salonie. 😂
Ps. Sory taki żart, nie mogłem sobie darować.
A tak poważnie, czarna magia 😉
wydrukuje , powiesi i jeszcze przed wyjściem do pracy się przed nim pomodli :D
a tak na poważnie : no nie no :) czarna magia ? starałem się to tak zupełnie uprościć i pokazać w kodzie mechanizm, że wywołanie URLa robi się jedną komendą , odczyt odpowiedzi do zmiennej string. I w zależności od odpowiedzi coś tam dalej możesz robić.

Co do office-a (może wywołam tu teraz burze :) : office to potężne narzędzie (śmiem twierdzić że w ogóle nie ma żadnej konkurencji rozsądnej na rynku) w którym można zrobić naprawdę duże rzeczy. Chociażby to co zrobił w bardzo krótkim czasie @elhenio, czyli "przepisał" aplikacje supla do excela. A to tylko mały procencić tego co potrafi office (w tym wypadku excel).
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1230
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr gru 19, 2018 2:32 pm

wsosniak pisze:
śr gru 19, 2018 5:37 am
bulek68 pisze:
śr gru 19, 2018 4:03 am
fracz pisze:
sob gru 15, 2018 2:20 pm
Nie wiedziałem że można takie rzeczy w Excelu robić :shock:
A potem to sobie wydrukuje i powiesi w salonie. 😂
Ps. Sory taki żart, nie mogłem sobie darować.
A tak poważnie, czarna magia 😉
wydrukuje , powiesi i jeszcze przed wyjściem do pracy się przed nim pomodli :D
a tak na poważnie : no nie no :) czarna magia ? starałem się to tak zupełnie uprościć i pokazać w kodzie mechanizm, że wywołanie URLa robi się jedną komendą , odczyt odpowiedzi do zmiennej string. I w zależności od odpowiedzi coś tam dalej możesz robić.

Co do office-a (może wywołam tu teraz burze :) : office to potężne narzędzie (śmiem twierdzić że w ogóle nie ma żadnej konkurencji rozsądnej na rynku) w którym można zrobić naprawdę duże rzeczy. Chociażby to co zrobił w bardzo krótkim czasie @elhenio, czyli "przepisał" aplikacje supla do excela. A to tylko mały procencić tego co potrafi office (w tym wypadku excel).
kumpel na zaliczenie VB napisał warcaby pod EXCEL;a :) jak wrócę z pracy to poszukam bo mam gdzieś ten plik
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

śr gru 19, 2018 7:57 pm

Nie wiem jak innym użytkownikom/testerom ale mi brakuje jednej zasadniczej funkcjonalności.
Mowa tutaj o opcji wyłączenia w aplikacji klienckiej możliwości sterowania a pozostawieniu jedynie odczytu dla wybranych kanałów.
Dalej opcja sterowania dla wybranych smartphonów a monitoringu dla innych.
Co więcej mamy kilka opcji sensorów a brakuje chyba najważniejszego czyli włączony/wyłączony (nie ważne co bo opis można sobie dodać).
Prosta sytuacja; kotłownia- piec z podajnikiem, bojler, solary; czujniki temperatury w każdym możliwym punkcie możemy monitorować a co z monitorowaniem stanu np. podajnika, pomp?
Czy te opcje są przewidziane do testów?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8463
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 19, 2018 8:33 pm

Tryb tylko do odczytu będzie po wprowadzeniu uprawnień (kolejne wersje).
Obecna wersja nie wspiera sterowania ogrzewaniem. Dopiero kolejne wersje.

Przeczytaj mapę drogową.
Duch__
Posty: 704
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr gru 19, 2018 8:36 pm

Ale jest tutaj mowa o stanie 0 lub 1 dotyczącym tylko odczytu. Jest masa urządzeń które nie chcemy sterować, ale tylko kontrolować ich działanie.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

śr gru 19, 2018 8:55 pm

Tak jak kolega Duch__ prawi, tego mi brakuje
"Co więcej mamy kilka opcji sensorów a brakuje chyba najważniejszego czyli włączony/wyłączony (nie ważne co bo opis można sobie dodać)."
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8463
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr gru 19, 2018 8:59 pm

To bierzesz czujnik NO/NC i zmieniasz na ikonę jaką chcesz i masz sprawę rozwiązaną.
marcepanfazik
Posty: 18
Rejestracja: wt lis 27, 2018 8:31 pm

śr gru 19, 2018 9:07 pm

Taki właśnie jest zamiar ale brakuje ikon i funkcjonanlości "ON/OF"
Dobrze wiemy co mamy do wyboru w opcjach czujników

Czy dużym problemem jest dodanie Wł/Wył jako dodatkowa opcja z możliwością wyboru własnej ikony?
Załączniki
czujniki.jpg
czujniki.jpg (24.08 KiB) Przejrzano 822 razy
djack2017
Posty: 383
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr gru 19, 2018 10:20 pm

Dla urządzenia Sonoff-POW-R2 widzę tylko funkcję wyłącznika zasilania. A co z pomiarem prądu, napięcia i mocy?
Jacek
ODPOWIEDZ