Linki bezpośrednie

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 795
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz lut 17, 2019 1:44 pm

Czy używa ktoś linków bezpośrednich w softach typu button na prywatnych instancjach i mu to działa??
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 18, 2019 7:36 am

Tak
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

śr lut 20, 2019 1:32 pm

Czy u was w linkach bezpośrednich też nie wywołuje akcji odsłoń częściowo ?
mam taki komunikat

Niepoprawne parametry linku bezpośredniego

Ten link bezpośredni wymaga doprecyzowania parametrów wykonywanej akcji. Zobacz poniższe przykłady aby dowiedzieć się, jakie parametry możesz ustawić.
https://svrx.supla.org/direct/xxx/xxxxx ... centage=40
https://svrx.supla.org/direct/xxx/xxxxx ... centage=60
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 20, 2019 5:01 pm

A podajesz parametr tak jak pokazano w przykładach?
wojtek
Posty: 19
Rejestracja: czw paź 19, 2017 8:34 am

śr lut 20, 2019 7:06 pm

a jak zrobić w html taki przycisk, który pokazuje ikonę żarówki (on gdy włączona) lub (off gdy wyłączona), a po kliknięciu przełącza stan?
mihu
Posty: 145
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

śr lut 20, 2019 7:29 pm

fracz pisze:
śr lut 20, 2019 5:01 pm
A podajesz parametr tak jak pokazano w przykładach?
no tak
dopisałem ?percentage=40
poszło
dzięki
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lut 21, 2019 12:01 am

wojtek pisze:
śr lut 20, 2019 7:06 pm
a jak zrobić w html taki przycisk, który pokazuje ikonę żarówki (on gdy włączona) lub (off gdy wyłączona), a po kliknięciu przełącza stan?
A widziałeś nowe strony linków bezpośrednich gdy otworzysz je w przeglądarce?
Kaowiec
Posty: 76
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

czw lut 21, 2019 1:21 am

Kod: Zaznacz cały

A widziałeś nowe strony linków bezpośrednich gdy otworzysz je w przeglądarce?
Kurcze ale to nie tak miało wyglądać!

Ja chce mieć w takim razie przynajmniej wybór czy mój link będzie się wykonywał po wpisaniu go do przeglądarki! Właśnie dlatego idea linków bezpośrednich była dobra.
Niestety nie mam pojęcia jak używa się curl i w sumie... to nie chce wiedzieć.
Postawiłem z mozołem (jak zapewne wielu innych kolegów) clouda i skrypty na swojej maszynce po to, żeby w prosty sposób używać linków bezpośrednich. Potrzebuję linków w takiej formie jaka była pokazana na początku. Linki się wykonywały i zwracały stany. Na taką formę przygotowywałem się przez ostatnie kilka tygodni.

Wiec proszę o przywrócenie pierwotnej wersji linków bezpośrednich lub dodanie opcji używania linków w sposób prosty, tak jak było to na początku.
corso
Posty: 29
Rejestracja: pt lis 17, 2017 7:38 am
Lokalizacja: Ruda Śląska

czw lut 21, 2019 7:38 am

Kaowiec pisze:
czw lut 21, 2019 1:21 am

Kod: Zaznacz cały

A widziałeś nowe strony linków bezpośrednich gdy otworzysz je w przeglądarce?
Kurcze ale to nie tak miało wyglądać!

Ja chce mieć w takim razie przynajmniej wybór czy mój link będzie się wykonywał po wpisaniu go do przeglądarki! Właśnie dlatego idea linków bezpośrednich była dobra.
Niestety nie mam pojęcia jak używa się curl i w sumie... to nie chce wiedzieć.
Postawiłem z mozołem (jak zapewne wielu innych kolegów) clouda i skrypty na swojej maszynce po to, żeby w prosty sposób używać linków bezpośrednich. Potrzebuję linków w takiej formie jaka była pokazana na początku. Linki się wykonywały i zwracały stany. Na taką formę przygotowywałem się przez ostatnie kilka tygodni.

Wiec proszę o przywrócenie pierwotnej wersji linków bezpośrednich lub dodanie opcji używania linków w sposób prosty, tak jak było to na początku.
Jeżeli używasz maca to curl wywołasz z terminala. Jest to dość pomocne narzędzie to wywoływania takich zdalnych komend.
Zrobiłem szybki test i wywołałem zwykły link bezpośredni, taki z przeglądarki za pomocą curl w taki sposób (odczyt stanu):

Kod: Zaznacz cały

curl https://svr8.supla.org/direct/XXX/xxxxxxxxxxxx/read
i w odpowiedzi dotałem jsona:

Kod: Zaznacz cały

{"connected":true,"on":false}
Jeżeli tak było wcześniej to powinno i teraz działać. Wystarczy wywołać link i poprawnie zinterpretować odpowiedź. Napisz coś więcej jak tego używasz, to może będę wstanie pomóc.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 21, 2019 7:55 am

Html jest zwracany jak w nagłówek zapytania zawiera

Accept: text/html

w każdym innym przypadku zwracany jest json. Czyli domyślnie przeglądarka dostanie html-a, a curl-e i inne narzędzia w tym natywny czysty request dostaną json-a.
ODPOWIEDZ