Linki bezpośrednie

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 750
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz sty 05, 2020 6:29 pm

Przecież certyfikat Let's Encrypt jest darmowy. Zainstaluj na malinie certboota.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

pn sty 06, 2020 8:31 am

Masz rację, ale mój serwer nie jest wystawiony na świat, a jedynie dostępny w sieci lokalnej, po adresie zarejestrowanym w moim serwerze DNS.

Nie mam wykupionej domeny, więc nawet gdybym na czas weryfikacji wystawił suple na świat, to i tak mi certyfikatu nie wystawi
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 970
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn sty 06, 2020 10:19 am

Domenę możesz również mieć darmową, założysz ja na dot.tk
Dzięki Let'sEncrypt masz certyfikat na 3 miesiące. Na mail dostaniesz powiadomienie o upływającej ważności wystawionego certyfikatu, wtedy wystawiasz suple ponownie na świat i masz certyfikat na kolejne 3 miesiące.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

pn sty 06, 2020 11:20 am

Tak, mogę mieć darmowa domenę *.tk

Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie :) właściwie to pytanie nie powinno być o to czy można, a raczej jak dobrać się do konfiguracji serwera www i wyłaczyć redirect do https. Wtedy powinna działać komunikacja po ssl i bez ssl
Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 95
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

pt sty 17, 2020 8:39 pm

djack2017 pisze:
pt sie 30, 2019 6:23 am
...aby wykonanie operacji "włącz", "wyłącz" i "przełącz" (z linku http://...) nie zwracało żadnej odpowiedzi (ew. "0" lub "1"). Można by było wtedy łatwo tworzyć zaawansowane, atrakcyjne pulpity, z aktywnymi przyciskami, wykorzystując np. oprogramowanie grafana... W tej chwili wykonanie linku bezpośredniego zwraca "na siłę" stronę html, która przeszkadza w wykorzystaniu linku w innych programach.
Przykładowy pulpit....
Da się coś prostszego zrobić ale nie w grafanie / kibanie / zabiksie czy innym tego typu narzędzi lub frameworków gdyż na początku bym zaczął od czegoś prostszego (np w HTML) do tworzenia dashboard
pzygmunt pisze:
pt sie 30, 2019 8:24 am
W objaśnieniach przy linku masz info jak to zrobić choć pewnie z poziomu grafany nie uda się przesłać innego nagłówka.
A w którym miejscu to się znajduje bo nie widzę tego w swojej supli "jak to zrobić"
Załączniki
Poniżej jest tylko historia
Poniżej jest tylko historia
Screenshot_2020-01-17-21-42-09-685_com.android.chrome.png (122.46 KiB) Przejrzano 122 razy
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
ODPOWIEDZ