Linki bezpośrednie

djack2017
Posty: 396
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

czw lut 21, 2019 8:08 am

Czy ktoś testował linki bezpośrednie dla kanału typu "SUPLA_CHANNELTYPE_IMPULSE_COUNTER" i mu to działało?
I czy w ogóle obsługa kanału tego typu w CLOUD , w wersji 2.3.1, jest skończona
i powinna działać (bo u mnie większośc funkcjonalności nie działa)?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8862
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 21, 2019 8:20 am

Linki bezpośrednie dla tego kanału nie są obsługiwane.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw lut 21, 2019 8:28 am

Kaowiec pisze:
czw lut 21, 2019 1:21 am
Linki się wykonywały i zwracały stany.
Zupełnie nic w ich zachowaniu się nie zmieniło. Jedynie rezultat (jedynie w przeglądarce) jest ładniejszy. Bez paniki ;)
djack2017
Posty: 396
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

czw lut 21, 2019 12:38 pm

pzygmunt pisze:
czw lut 21, 2019 8:20 am
Linki bezpośrednie dla tego kanału nie są obsługiwane.
1. A czy będą (ew. kiedy)?
2. A czy dla kanału typu "SUPLA_CHANNELTYPE_ELECTRICITY_METER" są obsługiwane? A jeśli nie to czy będą (ew. kiedy)?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8862
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 21, 2019 12:56 pm

Gdzieś przy okazji to dodamy. Nie było ciśnienia z tym
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

śr cze 12, 2019 10:14 am

Koledzy mam jakiś czas temu utworzonych kilka linków bezpośrednich ale jako, że adresy są widoczne tylko w trakcie tworzenia a je posiałem to teraz musiałbym je usunąć i na nowo utworzyć. Czy da się je jakoś podejrzeć? Nie chce mieć kolejnych ID5,6,7 etc. Jakiekolwiek usunięte ID czegokolwiek w Supli nie jest już do użytku i powstają dziury.
Chodzi mi o własnego Dockera?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw cze 13, 2019 8:13 am

Nie da się podejrzeć adresu stworzonego linku. W czym przeszkadzają Ci te "dziury"?

Po usunięciu linku możesz zresetować licznik w bazie danych... Ale to kombinowanie straszne.

Zobacz https://viralpatel.net/blogs/reseting-m ... nt-column/ i dział w FAQ o zarządzaniu własną instancją żeby zobaczyć jak takie zapytanie wykonac.
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt cze 14, 2019 3:22 pm

Dzięki za info. W takim razie będą dziury.
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

śr cze 19, 2019 5:15 am

W jaki sposób wykorzystujecie linki bezpośrednie na smartfonie z Androidem? Chodzi mi o coś co ułatwiło by "życie".
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1238
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr cze 19, 2019 6:15 am

Zobacz sobie taką aplikację HTTP Request Shortcuts https://play.google.com/store/apps/deta ... _shortcuts
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „CLOUD”