Linki bezpośrednie

Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 475
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw paź 17, 2019 11:12 am

Czy linkiem bezpośrednim można wymusić zatrzymanie ruchu rolety? Jest tylko standardowo odsłanianie/zasłanianie i procentowo, a brakuje mi aby zatrzymać roletę, która jest w ruchu. Coś na zasadzie przełącznika /stop.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7408
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 17, 2019 11:20 am

Póki co nie ale dodamy taką możliwość.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/320
robo
Posty: 4
Rejestracja: pt maja 31, 2019 9:19 am

ndz paź 20, 2019 12:33 pm

A można by zrobić tak że ikonki w linkach bezpośrednich i w aplikacji były takie same?
Mam bramę dwuskrzydłową, w apce jest ikona bramy, natomiast na linkach bezpośrednich jest brama z autem ;)
tgaweda
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pn lis 04, 2019 8:01 pm

Cześć,

Udało mi się wczoraj poprzez dodawanie linku bezpośredniego a później zmianę funkcji kanału stworzyć dwa linki o takiej samym id #10

Obrazek

Nie jestem tego w stanie dzisiaj zreplikować.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7408
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 04, 2019 9:40 pm

Id są różne. Ponumerowało się tylko blednie ale to jest nieistotne.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1672
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt lis 05, 2019 10:37 am

Inaczej mówiąc, tworząc nowy link dostaje on domyślnie nazwę "Link bezpośredni #10" (czyt. "Twój dziesiąty link bezpośredni"). Nazwę zmienisz na dowolną po wejściu w szczegóły.
tgaweda
Posty: 42
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

wt lis 05, 2019 8:50 pm

Tak rzeczywiście oba linki wskazują na różne ID :-) Myślałem, że coś jest NOK bo jeden z tych linków jest powiązany z rozłączonym urządzeniem ale ostatecznie jak piszesz to "Mój dziesiąty link bezpośredni", inne ID :D Jest OK.
robo
Posty: 4
Rejestracja: pt maja 31, 2019 9:19 am

śr lis 06, 2019 4:49 pm

Co do linków bezpośrednich to fajnie by było gdyby można ustawić jeden lub dwa miejsca po przecinku przy czujniku temperatury bo 4 to trochę zbyt dokładnie ;)

Kod: Zaznacz cały

https://svr21.supla.org/direct/583/hN2MzZTYVGjMwYZ
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

ndz sty 05, 2020 3:01 pm

Czy na własnym serwerze, mogę jakoś ustawić obsługę linków bezpośrednich, bez szyfrowania ssl? Innymi słowy, aby taki link poszedł jako http bez przekierowania na https.
Błąd certyfikatu, rozwala mi sterowanie przez ajax json, a dokupywanie sobie certa mija się z celem
ODPOWIEDZ