Linki bezpośrednie

User avatar
Lucas
Posts: 422
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Thu Oct 17, 2019 11:12 am

Czy linkiem bezpośrednim można wymusić zatrzymanie ruchu rolety? Jest tylko standardowo odsłanianie/zasłanianie i procentowo, a brakuje mi aby zatrzymać roletę, która jest w ruchu. Coś na zasadzie przełącznika /stop.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 17, 2019 11:20 am

Póki co nie ale dodamy taką możliwość.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/320
robo
Posts: 4
Joined: Fri May 31, 2019 9:19 am

Sun Oct 20, 2019 12:33 pm

A można by zrobić tak że ikonki w linkach bezpośrednich i w aplikacji były takie same?
Mam bramę dwuskrzydłową, w apce jest ikona bramy, natomiast na linkach bezpośrednich jest brama z autem ;)
tgaweda
Posts: 41
Joined: Mon Nov 13, 2017 9:21 pm

Mon Nov 04, 2019 8:01 pm

Cześć,

Udało mi się wczoraj poprzez dodawanie linku bezpośredniego a później zmianę funkcji kanału stworzyć dwa linki o takiej samym id #10

Image

Nie jestem tego w stanie dzisiaj zreplikować.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Nov 04, 2019 9:40 pm

Id są różne. Ponumerowało się tylko blednie ale to jest nieistotne.
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Nov 05, 2019 10:37 am

Inaczej mówiąc, tworząc nowy link dostaje on domyślnie nazwę "Link bezpośredni #10" (czyt. "Twój dziesiąty link bezpośredni"). Nazwę zmienisz na dowolną po wejściu w szczegóły.
tgaweda
Posts: 41
Joined: Mon Nov 13, 2017 9:21 pm

Tue Nov 05, 2019 8:50 pm

Tak rzeczywiście oba linki wskazują na różne ID :-) Myślałem, że coś jest NOK bo jeden z tych linków jest powiązany z rozłączonym urządzeniem ale ostatecznie jak piszesz to "Mój dziesiąty link bezpośredni", inne ID :D Jest OK.
robo
Posts: 4
Joined: Fri May 31, 2019 9:19 am

Wed Nov 06, 2019 4:49 pm

Co do linków bezpośrednich to fajnie by było gdyby można ustawić jeden lub dwa miejsca po przecinku przy czujniku temperatury bo 4 to trochę zbyt dokładnie ;)

Code: Select all

https://svr21.supla.org/direct/583/hN2MzZTYVGjMwYZ
Post Reply