Strona 9 z 10

Re: Linki bezpośrednie

: czw paź 17, 2019 11:12 am
autor: Lucas
Czy linkiem bezpośrednim można wymusić zatrzymanie ruchu rolety? Jest tylko standardowo odsłanianie/zasłanianie i procentowo, a brakuje mi aby zatrzymać roletę, która jest w ruchu. Coś na zasadzie przełącznika /stop.

Re: Linki bezpośrednie

: czw paź 17, 2019 11:20 am
autor: pzygmunt
Póki co nie ale dodamy taką możliwość.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/320

Re: Linki bezpośrednie

: ndz paź 20, 2019 12:33 pm
autor: robo
A można by zrobić tak że ikonki w linkach bezpośrednich i w aplikacji były takie same?
Mam bramę dwuskrzydłową, w apce jest ikona bramy, natomiast na linkach bezpośrednich jest brama z autem ;)

Re: Linki bezpośrednie

: ndz paź 20, 2019 12:40 pm
autor: pzygmunt

Re: Linki bezpośrednie

: pn lis 04, 2019 8:01 pm
autor: tgaweda
Cześć,

Udało mi się wczoraj poprzez dodawanie linku bezpośredniego a później zmianę funkcji kanału stworzyć dwa linki o takiej samym id #10

Obrazek

Nie jestem tego w stanie dzisiaj zreplikować.

Re: Linki bezpośrednie

: pn lis 04, 2019 9:40 pm
autor: pzygmunt
Id są różne. Ponumerowało się tylko blednie ale to jest nieistotne.

Re: Linki bezpośrednie

: wt lis 05, 2019 10:37 am
autor: fracz
Inaczej mówiąc, tworząc nowy link dostaje on domyślnie nazwę "Link bezpośredni #10" (czyt. "Twój dziesiąty link bezpośredni"). Nazwę zmienisz na dowolną po wejściu w szczegóły.

Re: Linki bezpośrednie

: wt lis 05, 2019 8:50 pm
autor: tgaweda
Tak rzeczywiście oba linki wskazują na różne ID :-) Myślałem, że coś jest NOK bo jeden z tych linków jest powiązany z rozłączonym urządzeniem ale ostatecznie jak piszesz to "Mój dziesiąty link bezpośredni", inne ID :D Jest OK.

Re: Linki bezpośrednie

: śr lis 06, 2019 4:49 pm
autor: robo
Co do linków bezpośrednich to fajnie by było gdyby można ustawić jeden lub dwa miejsca po przecinku przy czujniku temperatury bo 4 to trochę zbyt dokładnie ;)

Kod: Zaznacz cały

https://svr21.supla.org/direct/583/hN2MzZTYVGjMwYZ

Re: Linki bezpośrednie

: ndz sty 05, 2020 3:01 pm
autor: madiklog
Czy na własnym serwerze, mogę jakoś ustawić obsługę linków bezpośrednich, bez szyfrowania ssl? Innymi słowy, aby taki link poszedł jako http bez przekierowania na https.
Błąd certyfikatu, rozwala mi sterowanie przez ajax json, a dokupywanie sobie certa mija się z celem