Grupy kanałów

Post Reply
Albert
Posts: 44
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Thu Mar 28, 2019 10:43 am

Witajcie.

Czy ja robię cos źle czy tak ma być... w aplikacji mozna tworzyc grupy kanałów. Nie da sie jednak wrzucic w jedną grupe np. Sonoffa do otwierania bramy (zwierającego styki) z np. oswietleniem garażu. Jak dodam brame do grupy to przy próbie dodania oświetlenia pokazuje ze nie można dodać nic więcej do tej grupy. Wynika to z przerobki sposoby działania sonoffa do bramy?
Simono
Posts: 313
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Thu Mar 28, 2019 10:52 am

Grupy są tylko dla tego samego typu urządzeń.
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Mar 28, 2019 11:26 am

Mówiąc suplowo: dla kanałów z tą samą funkcją. A wynika to z faktu że nie da się zaświecić bramy ani otworzyć światła.
Albert
Posts: 44
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Thu Mar 28, 2019 6:52 pm

No i dzięki bardzo za odpowiedź. Tak podejrzewałem ale potrzebowalem utwierdzenia mnie w tym przekonaniu:)

Pozdrawiam!
AdamT
Posts: 93
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Tue May 14, 2019 9:19 am

Czy można:
Urządzenia ROW-01 i ROW-02
Około 50 do 60 kanałów.
Jak wyłączyć jedną grupą "DOM" wszystkie kanały pomijając oświetlenie zewnętrzne.
Do grupy nie można przypisać więcej niż 10 kanałów.
Można to robić przy pomocy google home ale wyłączy również oświetlenie zewnętrzne.
??
User avatar
pzygmunt
Posts: 6898
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue May 14, 2019 9:35 am

Wyślij na priv-a adres email na którym masz konto to Ci zwiększę limit.
Post Reply