v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sie 01, 2019 6:34 pm

Can you insert some screenshots?
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sie 01, 2019 6:57 pm

pzygmunt pisze:
czw sie 01, 2019 6:34 pm
Can you insert some screenshots?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

so far alright
and then

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 986
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw sie 01, 2019 7:25 pm

pzygmunt pisze:
śr lip 31, 2019 11:54 am
...
Proszę podłączyć przynajmniej kilka urządzeń i trochę poklikać. Ja w tym czasie będę obserwował czy gdzieś nie "cieknie pamięć" lub czy coś się nie wykrzacza. Serwer może działać momentami dużo wolniej z uwagi na włączonego varlgind-a.
...
Czy musisz być online czy varlgind loguje Ci to co się dzieje i możemy w dowolnej chwili klikać(app + lokalnie)?
Co do typu kanałów to mają być jakieś konkretne?
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sie 01, 2019 7:54 pm

Ja wrzuciłem licznik imp RB-03, inCan, pnw01, pogodę z bme280 i bh1750. Radaru nie podłączyłem cholera ! ;)
.
IMG_20190801_211126.jpg
IMG_20190801_211126.jpg (149.72 KiB) Przejrzano 343 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sie 01, 2019 7:57 pm

lesny8 pisze:
czw sie 01, 2019 7:25 pm
pzygmunt pisze:
śr lip 31, 2019 11:54 am
...
Proszę podłączyć przynajmniej kilka urządzeń i trochę poklikać. Ja w tym czasie będę obserwował czy gdzieś nie "cieknie pamięć" lub czy coś się nie wykrzacza. Serwer może działać momentami dużo wolniej z uwagi na włączonego varlgind-a.
...
Czy musisz być online czy varlgind loguje Ci to co się dzieje i możemy w dowolnej chwili klikać(app + lokalnie)?
Co do typu kanałów to mają być jakieś konkretne?
Loguje
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw sie 01, 2019 7:58 pm

Ja niestety w sobotę udaję się na urlop i nie chciałbym pozostawić mieszkania na testowej wersji Cloud'a. Ale po powrocie (14 sierpnia) jeśli temat będzie jeszcze aktualny - chętnie potestuję.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sie 01, 2019 8:00 pm

@elmaya
I still don't see what is wrong.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sie 01, 2019 8:05 pm

Potwierdzam to samo co @elemaya.
ALE W APLIKACJI GRUPY KANAŁÓW DZIAŁAJĄ

Screenshot_20190801-220439_Firefox.jpg
Screenshot_20190801-220439_Firefox.jpg (150.13 KiB) Przejrzano 335 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sie 01, 2019 8:12 pm

W licznika data i godzina u góry wykresu nachodzą na siebie. Zresztą w niektórych przypadkach na zwykłej wersji tez bo właśnie sprawdziłem na 2.3.7.

EDIT: Yyy. Nie temat serwera. Ale jak już napisalem nie będę usuwał
Screenshot_2019-08-01-22-08-36.png
Screenshot_2019-08-01-22-08-36.png (147.48 KiB) Przejrzano 332 razy
elmaya
Posty: 661
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sie 01, 2019 8:17 pm

pzygmunt pisze:
czw sie 01, 2019 8:00 pm
@elmaya
I still don't see what is wrong.
I select ID 864 with the mouse and ID866 appears.
You may want to try my beta-cloud account.
there is a 30 channel device (nothing connected)
delete existing channel groups and create a new one for example by adding odd channels
you will see that when you select one from the drop-down list I changed it when you click with the mouse
works well with the first ones you add
then they change
ODPOWIEDZ